VOLKSWAGEN

H Volkswagen μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το νέο Golf R σε παγωμένη πίστα

Golf R
Golf R VOLKSWAGEN AG

Πρώτη εμφάνιση μετά την παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Golf R στον παραδοσιακό αγώνα Ice Race στην Αυστρία, με τους Χανς Στουκ και τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rallycross, Γιόχαν Κριστόφερσον να ντριφτάρουν πάνω σε πάγο και χιόνι.

Η Volkswagen ξεκίνησε την επετειακή χρονιά του Golf με έναν ξεκάθαρα σπορ και πολύ θεαματικό τρόπο στον αγώνα Ice Race στο Zell am See στην Αυστρία. Το νέο Golf, το οποίο θα λανσαριστεί εφέτος γιορτάζοντας τα 50ά γενέθλιά του, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην παραδοσιακή εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω σε πάγο και χιόνι.

Johan Kristoffersson, six-time World Rallycross Champion, Hans-Joachim Stuck, Racing legend, Reinhold Ivenz, Head of Business Unit Volkswagen R
Johan Kristoffersson, six-time World Rallycross Champion, Hans-Joachim Stuck, Racing legend, Reinhold Ivenz, Head of Business Unit Volkswagen R VOLKSWAGEN AG


Η Volkswagen έδωσε επίσης μια πρώτη γεύση από το πιο σπορ μοντέλο της γκάμας: το Golf R, με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το οποίο αν και καμουφλαρισμένο έδειχνε αναμφισβήτητα πιστό στην παράδοση των μοντέλων R. Η παγκόσμια πρεμιέρα της μελλοντικής ναυαρχίδας του Golf θα γίνει στα μέσα του 2024.

Golf R
Golf R VOLKSWAGEN AG


Ο παραδοσιακός αγώνας Ice Race ήταν το ιδανικό μέρος για να γιορτάσει η εταιρεία το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των σπορ παραλλαγών του Golf. Θεαματική, λίγο άγρια, αλλά και απόλυτα ελκυστική, η πίστα σε πάγο και χιόνι της Αυστρίας έγινε η μεγάλη σκηνή για την παρουσίαση του σπορ Golf. Ο θρύλος των αγώνων Χανς Στουκ και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross, Γιόχαν Κριστόφερσον, παρουσίασαν διάφορα Volkswagen οδηγώντας με σπάνιο στυλ στα όρια.

Golf R
Golf R VOLKSWAGEN AG


Μεταξύ αυτών των αυτοκινήτων ήταν το Golf I GTI, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1975, και το Golf IV R32 από το 2002, τον πρόδρομο όλων των μετέπειτα μοντέλων που φέρουν το λογότυπο R. Η Volkswagen παρουσίασε επίσης και άλλα ιστορικά εκθεσιακά οχήματα, όπως μια αγωνιστική έκδοση για ράλλυ του Golf I GTI και δύο αντίστοιχες εκδόσεις του Golf II.

TAGS VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN GOLF
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ