ROLLS-ROYCE

H Rolls-Royce τιμωρεί τους άπληστους πελάτες της

rolls-royce spectre
rolls-royce spectre ROLLS ROYCE

Έχουμε δει κατά καιρούς πολλές πρακτικές από ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες που αποσκοπούν στη διατήρηση της αξίας των προϊόντων τους αλλά η Rolls-Royce θέλει να το “τερματίσει”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Τόρστεν Μίλερ-Ότβος, έδωσε πρόσφατα το στίγμα της πολιτικής της εταιρείας, απέναντι στη διάθεση για αισχροκέρδεια που αντιμετωπίζει η εταιρεία από τους πελάτες της. Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα, κάποιοι από τους πελάτες της Rolls-Royce, παραγγέλνουν ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής, με στόχο να το κρατήσουν λίγο καιρό στο γκαράζ τους και μετά να το προσφέρουν στον επόμενο, βάζοντας ένα “καπέλο” στην τιμή του.

Rolls-Royce Spectre
Rolls-Royce Spectre RR/JAMES LIPMAN


Η πρακτική αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη στους κόλπους όλων όσοι αγοράζουν τέτοιου κόστους αυτοκίνητα και φυσικά, δεν αφορά μόνο τη Rolls-Royce αλλά όλες τις hi end αυτοκινητοβιομηχανίες περιορισμένου εύρους παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ότβος, ανακοίνωσε πως η Rolls-Royce θα βάλει στη μαύρη λίστα τους αγοραστές που θα “εντοπιστούν” πως μεταπώλησαν την Spectre για να έχουν κάποιο κέρδος.

Ούτως ή άλλως -όπως ανέφερε ο Ότβος- για να παραγγείλει κάποιος ένα μοντέλο της Rolls-Royce, θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να το “υποστηρίξει”, μια και τα slots για τις παραγγελίες θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να “προκριθεί” κάποιου η παραγγελία- έναντι κάποιου άλλου. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όσοι παραγγέλνουν κάποιο μοντέλο της uber premium εταιρείας, έχουν στην κατοχή τους και κάποιο άλλο, παλιότερο μοντέλο της.

Rolls-Royce Spectre Prototype
Rolls-Royce Spectre Prototype ROLLS-ROYCE


Τα στοιχεία της εταιρείας, αποδεικνύουν πως το 60% όσων έχουν παραγγείλει μέχρι τώρα την Spectre, έχουν κι άλλο μοντέλο της εταιρείας στο γκαράζ τους. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, ο αποκλεισμός από επόμενη αγορά που προβλέπεται για όσους υποπέσουν στο “παράπτωμα” της μεταπώλησης για κέρδος, μπορεί να “πειράξει” περισσότερο από όσο εμείς οι “κοινοί θνητοί” πιστεύουμε.

Rolls-Royce Spectre Prototype
Rolls-Royce Spectre Prototype ROLLS-ROYCE


Η Rolls-Royce αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις της ηλεκτρικής Spectre το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η πορεία των παραγγελιών του έχει πάει απροσδόκητα καλά και ο Ότβος ανέφερε ξεκάθαρα πως μπορεί να χρειαστεί να αυξηθεί η παραγωγή του μοντέλου.

TAGS ROLLS-ROYCE SPECTRE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ