RENAULT

H Renault λανσάρει την πλέον προηγμένη και αποτελεσματική γυάλινη οροφή- Δες το video

Solarbay opacifying sunroof
Solarbay opacifying sunroof MEDIA RENAULT

Όταν ο μεσημεριανός ήλιος πέφτει σε μια γυάλινη οροφή, ο μόνος τρόπος για να προστατευτείς από τις ακτίνες και τη ζέστη ήταν να τραβήξεις το σκίαστρο. Όμως, η Solarbay οροφή της Renault που λανσάρεται στο SUV Rafale E-Tech Full Hybrid, φέρνει το μέλλον πιο κοντά σε ένα ευρύτερο κοινό.

H “ανιχνευτική” ηλιοροφή, Solarbay, είναι μια κοινή εξέλιξη της Renault και του Saint-Gobain Sekurit και τώρα ένα βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της Γαλλικής εταιρείας. Αυτή η πανοραμική ηλιοροφή έχει μήκος πάνω από ένα μέτρο αλλά γίνεται διάφανη ή αδιαπέραστη από τις ακτίνες του φωτός σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Και το κάνει με στυλ, με ένα επίκαιρο, διακριτικό αλλά εντυπωσιακό «κύμα» που διαπερνά τα εννέα γυάλινα τμήματα.

Solarbay opacifying sunroof
Solarbay opacifying sunroof MEDIA RENAULT


Ο χειρισμός της είναι απλός και γίνεται είτε χρησιμοποιώντας ένα κουμπί από το φως οροφής, το οποίο μπορεί να φτάσει ο οδηγός και ο επιβάτης στο μπροστινό μέρος ή με τη βοήθεια του Google Assistant, κάτι που μπορεί να γίνει από όλους τους επιβάτες. Επιπρόσθετα, η Solarbay ηλιοροφή έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό. Μπορεί να ανοίξει ολόκληρη ή ένα μέρος της.

Η πρώτη εφαρμογή της πρωτοποριακής Solarbay, αφορά στα νέα Renault Rafale και Scenic. Ο οδηγός, φυσικά, που δεν χρειάζεται να τεντωθεί μέχρι το τέλος της επιστροφής για να τραβήξει το σκίαστρο όταν ο ήλιος είναι πολύ λαμπερός, αλλά και οι επιβάτες πίσω. Μπορούν να παίζουν ή να κοιμούνται προστατευμένα από τον ήλιο και ο οδηγός και ο συνοδηγός μπροστά μπορούν να απολαμβάνουν το φως όταν χαμηλώνετε το πίσω μέρος και αφήνετε το μπροστινό μέρος διαφανές.

Solarbay opacifying sunroof
Solarbay opacifying sunroof MEDIA RENAULT

Τα διαφορετικά στρώματα της αδιαφανούς ηλιοροφής Solarbay προστατεύουν τους επιβάτες από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μέσα στην καμπίνα. Για να γίνει αυτό, το Solarbay αλλάζει αυτόματα σε αδιαφανές όταν ο κινητήρας σβήνει και το αυτοκίνητο μένει παρκαρισμένο. Στη συνέχεια, όταν ο κινητήρας ξαναπάρει μπρος, η ηλιοροφή θα επιστρέψει στην πρότερη ρύθμιση.

Η Solarbay διαθέτει δύο επιπλέον πλεονεκτήματα: καθώς δεν χρειάζεται σκίαστρο, η οροφή είναι 3 εκατοστά πιο ψηλά, κάτι που θα ενθουσιάσει τους ψηλότερους επιβάτες. Αντίστοιχα και το αυτοκίνητο είναι από 6 έως 8 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με μια παραδοσιακή ηλιοροφή με σκίαστρα που λειτουργεί με ηλεκτρικά μοτέρ. Στο video φαίνεται πολύ εύγλωττα η διαδικασία της λειτουργίας της, καθώς και η αποτελεσματικότητά της.

TAGS RENAULT RENAULT SCENIC RAFALE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ