BMW

H BMW τολμά να προσφέρει αυτόνομη οδήγηση συντομότερα από τον ανταγωνισμό

BMW Autonomous Driving
BMW Autonomous Driving TOM KIRKPATRICK BMW GROUP

Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να στρέψουν προσωρινά την προσοχή τους από το δρόμο, θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη νέα BMW Σειρά 7.

Με την ονομασία BMW Personal Pilot L 3, η νέα λειτουργία μειώνει τον φόρτο του οδηγού πίσω από το τιμόνι σε συγκεκριμένες καταστάσεις και ελέγχει για λογαριασμό του την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας.

BMW Autonomous Driving
BMW Autonomous Driving TOM KIRKPATRICK BMW GROUP

Η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να ανακατευθύνουν την προσοχή τους σε άλλες δραστηριότητες εντός του οχήματος όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 60 km/h σε αυτοκινητόδρομους με διαχωριστικές λωρίδες. Χάρη στους ιδιαίτερα εξελιγμένους αισθητήρες του, πρόκειται για το πρώτο σύστημα του είδους του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι.

Η εισαγωγή της αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα καταστήσει το BMW Group τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θα προσφέρει όχι μόνο μια λειτουργία οδήγησης Επιπέδου 2 στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του, αλλά και μια λειτουργία Επιπέδου 3, όπου ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και να ταξιδεύει πιο ξεκούραστα.

BMW Autonomous Driving
BMW Autonomous Driving TOM KIRKPATRICK BMW GROUP

Αυτή η νέα επιλογή θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας για τη νέα BMW Σειρά 7 από τον Δεκέμβριο, με εγκατάσταση στα οχήματα από τον επόμενο Μάρτιο. Σχεδιασμένη να αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντα οδήγησης με ικανότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3, όπως ορίζεται από την SAE (Society of Automotive Engineers), η λειτουργία θα προσφέρεται αποκλειστικά στη Γερμανία στην τιμή των 6.000 ευρώ.

TAGS BMW BMW I7
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ