VIRAL

Γιατί η Volkswagen έβαλε πρόβατα σε εργοστάσιό της

VOLKSWAGEN
ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΣΤΗΝ CHATTANOOGA ΤΩΝ ΗΠΑ

Ένα κοπάδι από 50 πρόβατα κυκλοφορεί στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου της Volkswagen στο Τενεσί των ΗΠΑ.

'Ενα από τα εργοστάσια της Volkswagen βρίσκεται στην πόλη Τσαττανούγκα, στο Τενεσί των ΗΠΑ. Εκεί απασχολούνται περίπου 4.000 άνθρωποι και... 50 πρόβατα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο εργατικό δυναμικό. Ο λόγος;

Τα συμπαθή τετράποδα φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου ηλιακών συλλεκτών που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ. Αποτελείται από 33.600 συλλέκτες, έχει ισχύ 9,5 μεγαβάτ και καλύπτει έως και το 12,5% των αναγκών του εργοστασίου σε ηλεκτρική ενέργεια, κατά τη διάρκεια της πλήρους λειτουργίας.

VOLKSWAGEN
ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΣΤΗΝ CHATTANOOGA ΤΩΝ ΗΠΑ

Ωστόσο, το έδαφος στην τεράστια έκταση των 33 στρεμμάτων διαβρώνεται εύκολα. Έτσι, η Volkswagen φύτεψε γρασίδι, το οποίο όμως κάποιος πρέπει να φροντίζει για να μην ψηλώνει υπερβολικά και σκιάζει τους συλλέκτες.

Αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουν αναλάβει τα 50 πρόβατα, τα οποία τρέφονται με το χορτάρι ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το έδαφος με... φυσιολογικό τρόπο. Παράλληλα, τα ηλιακά πάνελ παρέχουν σκιά στα πρόβατα, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά σύμφωνα με την Loran Shallenberger, υπεύθυνη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του εργοστασίου.

Volkswagen AG
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΣΤΗΝ CHATTANOOGA ΤΩΝ ΗΠΑ .
TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ