ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για όσους δεν έχουν… υψοφοβία, ιδού το Ford Explorer Plug-In Hybrid

Vertigo sufferers should look away now, because Ford has scaled new heights with an ambitious sport climbing challenge that involved a Ford Explorer Plug-In Hybrid atop the tallest free-standing climbing tower in the world.
Vertigo sufferers should look away now, because Ford has scaled new heights with an ambitious sport climbing challenge that involved a Ford Explorer Plug-In Hybrid atop the tallest free-standing climbing tower in the world. VERTIGO SUFFERERS SHOULD LOOK AWAY NOW, BECAUSE FORD HAS SCALED NEW HEIGHTS WITH AN AMBITIOUS SPORT CLIMBING CHALLENGE THAT INVOLVED A FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID ATOP THE TALLEST FREE-STANDING CLIMBING TOWER IN THE WORLD.

Για έναν φιλόδοξο διαγωνισμό αναρρίχησης, το μοντέλο της Ford ανέβηκε στην κορυφή του ψηλότερου αυτοστήριχτου πύργου αναρρίχησης στον κόσμο.

Έναν νέο τρόπο διάλεξε η Ford για να προ(σ)καλέσει το κοινό, να εξερευνήσει ακόμα περισσότερο το εξηλεκτρισμένο Ford Explorer Plug-In Hybrid.

Προ ημερών, η Ford απευθύνθηκε σε αναρριχητές από τη Νορβηγία, προκειμένου να ανέβουν στον πύργο αναρρίχησης OVER, ύψους 47 μέτρων, και να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο, ώστε να κερδίσουν μία δωρεάν, διετή σύμβαση μίσθωσης του αυτοκινήτου.

Για τον παράτολμο διαγωνισμό "Explore New Heights", η εταιρεία δημιούργησε μία ειδική εξέδρα ώστε να υποστηρίξει το Explorer Plug-In Hybrid στην απόκρημνη οροφή του πύργου, με κάθε ασφάλεια, λόγω του πρόσθετου βάρους.

Η Ford συνεργάστηκε επίσης με τον πρωταθλητή αναρρίχησης Martin Mobråten για το σχεδιασμό μιας απαιτητικής διαδρομής από το έδαφος μέχρι το όχημα που θα ενθαρρύνει τους αγωνιζόμενους να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Το Explorer Plug-In Hybrid θα παραμείνει στη θέση του στον πύργο OVER μέχρι τις 27 Αυγούστου, και επισκέπτες που δεν υποφέρουν από… υψοφοβία, θα μπορούν να αποκτήσουν ένα δωρεάν limited-edition T-shirt και να φωτογραφηθούν στο σκηνικό αυτό – ακόμα και αν ανέβουν με τις σκάλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πύργος OVER που βρίσκεται στο Lillesand, στη Νότια Νορβηγία, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2021 και από τα 47 μ. ύψους, μπορείς να δεις μέχρι τα μισά του στενού του Skagerrak που οδηγεί στη γειτονική Δανία.

Η βασική δομή του πύργου αποτελείται από συμπαγές ξύλο και υπάρχουν 44 μ. από αλουμινένιες επιφάνειες αναρρίχησης και στις τέσσερις πλευρές.

Δεκατέσσερις από τους καλύτερους αναρριχητές αγωνίστηκαν σε ένα μίνι προκριματικό γύρο, και από αυτούς οι έξι επικρατέστεροι πέρασαν στον τελικό. Νικητής αναδείχτηκε ο 21χρονος Leo Ketil Bøe, από το Bergen, ο οποίος ολοκλήρωσε το τρομακτικό εγχείρημα σε 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να κερδίσει τη σύμβαση μίσθωσης του Explorer Plug-In Hybrid και ένα έπαθλο - ρέπλικα του πύργου OVER υπό κλίμακα 1/100, προϊόν 3D εκτύπωσης.

Το Explorer Plug-In Hybrid, το ισχυρότερο υβριδικό της Ford στην Ευρώπη, ένα 7θέσιο SUV, συνδυάζει βενζινοκινητήρα EcoBoost, μπαταρία 13.6 kWh και ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολική ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Επιταχύνει σε 6 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, έχει ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 κιλά και ηλεκτρική αυτονομία 42 χλμ.

Διαθέτει σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive και Terrain Management System με επτά Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes), προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε όλες τις οδικές συνθήκες - από ομαλούς, ασφάλτινους δρόμους μέχρι off-road μονοπάτια, λάσπη, χιόνι και άμμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ