ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γεννιέται η δύναμη Bugatti-Rimac, με την Porsche ισχυρό εταίρο

Γεννιέται η δύναμη Bugatti-Rimac, με την Porsche ισχυρό εταίρο

Τρεις κορυφαίες εταιρείες, η Porsche, η Rimac και η Bugatti συνεργάζονται για συναρπαστικά αυτοκίνητα επιδόσεων.

Όλα αλλάζουν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εξαγορές εταιρειών, συνενώσεις ομίλων και εν γένει συνεργασίες κατασκευαστών, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο, όχι στην ομίχλη, αλλά στο ξέφωτο της βιωσιμότητας, σε μια εποχή που όλοι επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση και οσονούπω στην αυτόνομη οδήγηση.

Το τελευταίο νέο αφορά τρεις μάρκες, οι δύο πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό και η τρίτη λίγο λιγότερο. Όμως, όσοι διαβάζουν αυτά που γράφω, θα την έχουν μάθει.

Η γερμανική Porsche και η κροατική Rimac συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση που ενσωματώνει τη Bugatti. Οι Oliver Blume και Mate Rimac υπέγραψαν τις αντίστοιχες συμφωνίες και ανακοίνωσαν το όνομα του νέου κατασκευαστή υπερκατασκευών: Bugatti-Rimac. Η κοινή επιχείρηση θα έχει την έδρα της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, και έχει προγραμματιστεί να ιδρυθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η Rimac θα κατέχει μερίδιο 55% στην κοινοπραξία Bugatti Rimac, ενώ η Porsche θα έχει μερίδιο 45%. Η Porsche κατέχει επίσης ήδη ένα μερίδιο 24% στη Rimac. Η Bugatti θα ενταχθεί στην κοινοπραξία από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη, τη Volkswagen, ωστόσο στη συνέχεια οι μετοχές θα μεταβιβαστούν στην Porsche.

«Συνδυάζουμε την ισχυρή τεχνογνωσία της Bugatti στον τομέα των υπερ-αυτοκινήτων, με την τεράστια καινοτόμο δύναμη της Rimac στον εξαιρετικά υποσχόμενο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας», ανέφερε Oliver Blume, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG.

Κάτω από την ομπρέλα της νέας εταιρείας, οι μάρκες Bugatti και Rimac θα παράγουν αρχικά δύο μοντέλα hypercar: το Bugatti Chiron και το ηλεκτρικό Rimac Nevera. Στο μέλλον, όλα τα μοντέλα Bugatti θα παράγονται στο εργοστάσιο Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας. Αυτή η εγκατάσταση παραγωγής είναι παγκοσμίως γνωστή για την τελειότητα στους τομείς του σχεδιασμού και της χειροποίητης κατασκευής. Τα από κοινού μοντέλα Bugatti που θα αναπτυχθούν, έχουν προγραμματιστεί για αργότερα.

«Η Rimac Automobili έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και η κοινή επιχείρηση οδηγεί την εταιρεία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Εχουμε καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον κλάδο των ηλεκτρικών τεχνολογιών, ενώ η Bugatti έχει πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην ανάπτυξη κορυφαίων αυτοκινήτων.

Μαζί θα συνδυάσουμε τις γνώσεις μας, τις τεχνολογίες και τα περιουσιακά μας στοιχεία με στόχο τη δημιουργία πολύ ειδικών μοντέλων στο μέλλον», τόνισε ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rimac.

Η Porsche θα διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στην κοινή επιχείρηση ως στρατηγικός εταίρος. Όταν ιδρυθεί η κοινή επιχείρηση, θα απασχολεί περίπου 430 υπαλλήλους, περίπου 300 στην έδρα της εταιρείας στο Ζάγκρεμπ και 130 στο εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ