ΚΑΥΣΙΜΑ

Fuel Pass: Τι αλλάζει στη νέα επιδότηση καυσίμων που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα

Fuel Pass: Τι αλλάζει στη νέα επιδότηση καυσίμων που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ INTIME NEWS

Μεγαλύτερα ποσά σε περισσότερους δικαιούχους. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την παράταση της επιδότησης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Είναι πλέον βέβαιη η παράταση στην επιδότηση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σε άλλη συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι οι νέες παρεμβάσεις θα έχουν ορίζοντα τριμήνου (Ιούλιος-Σεπτέμβριος).

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο Fuel Pass θα αφορά περισσότερους δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά, αυτά που αναμένεται να ισχύουν είναι τα παρακάτω:

  • Επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης (στην αντλία) και αύξηση του ύψους της από 15 λεπτά το λίτρο (με ΦΠΑ) που ήταν στον πρώτο κύκλο επιδότησης.
  • Η ανανεωμένη κάρτα καυσίμων Fuel Pass για την επιδότηση βενζίνης θα αφορά σε περισσότερους οδηγούς, κάτι που πιθανότατα θα επιτευχθεί με διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου, από τα 30.000 στα 45.000 ευρώ.
  • Το πιο πιθανό είναι πως θα αυξηθεί και το ποσό της επιδότησης, καθώς όταν αποφασίστηκε το πρώτο Fuel Pass τον Απρίλιο η βενζίνη είχε 2 ευρώ το λίτρο ενώ πλέον κοντεύει τα 2,5 €/λίτρο. Ακούγεται πως το ποσό θα φτάσει στα 60 € ανά αυτοκίνητο.
  • Θα δοθεί και πάλι η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν αν τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό τους λογαριασμό ή θα “μπουν” σε άυλη κάρτα που θα υπάρχει σε ψηφιακή μορφή σε συμβατό smartphone.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων πανελλαδικά ήταν στα 2,425 ευρώ/λίτρο, ενώ στο Νομό Κυκλάδων έφτασε τα 2,63 €/lt! Οι αντίστοιχες τιμές για το πετρέλαιο κίνησης ήταν 2,064 €/lt πανελλαδικά και 2,193 €/lt στις Κυκλάδες…

Η αύξηση του στη μέση τιμή πανελλαδικά συγκριτικά με πέρσι (15/6/2021) είναι 49,7% στην αμόλυβδη βενζίνη και στα 53,7% στο diesel, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ