AUTO MOTO 2022

Ford Mustang Mach-E: Συναισθηματικά Φορτισμένη

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Οι συγκινήσεις που προσφέρει μια αυθεντική Mustang δεν είναι θέμα αμαξώματος ή κινητήρα, αλλά ούτε και κόστους. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford σε εισάγει στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης με προστασία τιμής, προνομιακό επιτόκιο από 1,99% και μηνιαίο μίσθωμα από 455 ευρώ.

Γίνεται μια Mustang να κινείται εντελώς αθόρυβα; Δίχως να ρυπαίνει στο διάβα της; Ταιριάζει το σπορ DNA του ‘Αλόγου που καλπάζει’, σε ένα SUV; Η Ford μας έχει δείξει πολλές φορές στη μακρόχρονη ιστορία της, ότι τολμά. Έχει τον τρόπο, την παράδοση και την πυγμή για να κάνει πραγματικότητα το όραμά της, όσο παράδοξο να δείχνει αυτό σε πρώτη ανάγνωση.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τη νέα Mustang Mach-E. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV με την κουπέ σιλουέτα που αποπνέει την αύρα και την εικόνα μιας αυθεντικής Mustang. Που στις “φλέβες” του ρέει μεν ρεύμα αντί για καύσιμο, διακατέχεται όμως από την ρωμαλέα ψυχή, τον εμβληματικό χαρακτήρα, την αδρεναλίνη της σπορ οδήγησης και την αγάπη για ελευθερία του θρυλικού σπορ μοντέλου της Ford. Χωρίς να εκπέμπει ούτε ένα γραμμάριο ρύπων, χάρη στην τεχνολογία του μέλλοντος από την οποία είναι φτιαγμένη.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Ναι, η Ford Mustang Mach-E κυλά αθόρυβα, ηλεκτρικά, αλλά όχι μόνο. Μπορεί επίσης να βρυχάται, σαν μια κλασική Mustang του ένδοξου παρελθόντος. Ο οδηγός είναι εκείνος που επιλέγει την εμπειρία οδήγησης που επιθυμεί, ανά πάσα στιγμή. Για απόλυτη ηρεμία και άνεση αφήνει το προφίλ “Whisper”.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Πατώντας όμως το “Untamed” στο Drive Mode, απελευθερώνει τον πραγματικά σπορ χαρακτήρα της Mustang. Το γκάζι αποκτά πιο άμεση απόκριση, το τιμόνι βαραίνει και γίνεται πιο ακριβές, ο πίνακας οργάνων εμφανίζει τις δυνάμεις της επιτάχυνσης και της φυγόκεντρου, ο φωτισμός στο εσωτερικό αλλάζει στο πορτοκαλί του άκρατου δυναμισμού, την ώρα που ένας βρυχηθμός συνοδεύει την συνολική εμπειρία.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, η Mustang Mach-E εκτοξεύεται με τους 269 ως 351 ίππους της (ανάλογα την έκδοση) προς τον ορίζοντα, φτάνοντας στα 100 km/h από στάση σε 6,2 ή 5,1 δευτερόλεπτα (αντίστοιχα) και επιταχύνει με απίστευτη δύναμη αλλά και μοναδική γραμμικότητα μέχρι την τελική ταχύτητα των 180 km/h!

Η ικανότητα της Mustang Mach-E να προσαρμόζεται σε όποιο περιβάλλον κι αν κινείται, αναδεικνύεται με το τρίτο οδηγικό προφίλ, το “Active”. Ιδανικό για την πόλη, δίνει έμφαση στην άνεση, ενεργοποιεί έναν απαλό μπλε φωτισμό στο εσωτερικό και βοηθά τον οδηγό της με τις κατάλληλες ενδείξεις του EcoMode στον πίνακα οργάνων να μεγιστοποιήσει την αυτονομία της μπαταρίας.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Εδώ είναι που αφιερώνεις άλλωστε περισσότερο χρόνο για να “συναναστραφείς” με τον υψηλής αισθητικής και ποιότητας, πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό κόσμο της Mustang Mach-E. Έναν κόσμο που φιλοξενεί με ιδιαίτερη άνεση 5 ενήλικες και τις αποσκευές του (πορτμπαγκάζ 402 lt συν 81 lt ακόμη κάτω από το καπό). Και που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την αιωρούμενη, full HD οθόνη αφής 15,5’’ η οποία δεσπόζει στο ταμπλό.

Εκεί εδρεύει το σύγχρονο infotainment Ford SYNC που φροντίζει για άριστη ενημέρωση, πλοήγηση, συνδεσιμότητα (με Apple CarPlay και Android Auto) και ψυχαγωγία. Μέσω της οθόνης μπορείς να κάνεις πάνω από 80 ρυθμίσεις για να εξατομικεύσεις απόλυτα τη Mach-E: από τη θερμοκρασία της καμπίνας και τη θέση των καθισμάτων μέχρι τον εσωτερικό φωτισμό.

Drive experience features on the Mustang Mach-E include custom-designed vehicle responsiveness such as sportier steering controls, ambient lighting, sounds tuned for an authentic all-electric experience, and dynamic cluster animations that are tied to driving behavior.
FORD MUSTANG MACH-E 2022

Με φωνητικές εντολές μπορείς να ελέγξεις διάφορες λειτουργίες, το περιβάλλον της καμπίνας, τις τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και τις εφαρμογές του smartphone σου. Μάλιστα, το σύστημα έχει τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνει το στιλ, τις ρυθμίσεις και τις συνήθειες σου, ώστε με την πάροδο του χρόνου να προβαίνει στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας. Έτσι, μένεις συγκεντρωμένος στο δρόμο και εξοικονομείς κατά το μέγιστο δυνατόν ενέργεια και χρόνο.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Και επειδή η ζωή σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το smartphone σου, η Mustang Mach-E συνδέεται και εκείνη με αυτό. Μπορείς μάλιστα να το χρησιμοποιείς ακόμη και ως κλειδί. Δεν χρειάζεται καν να το βγάλεις από την τσέπη ή την τσάντα σου, αφού αναγνωρίζεται από το αυτοκίνητο μέσω του συστήματος ‘Phone As A Key’ και επιτρέπει το ξεκλείδωμα των θυρών και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς καμία άλλη ενέργεια! Εσύ επικεντρώνεσαι στην μοναδική εμπειρία οδήγησης.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Μακριά από την πόλη, εκεί που αρχίζουν οι στροφές, η Mach-E συμπεριφέρεται σαν Ford Mustang και όχι σαν ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό SUV. Απολαμβάνεις την στιβαρότητα του πλαισίου, στην οποία συμβάλλει το χαμηλό κέντρο βάρους με την τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο, αλλά και εκείνη την συναρπαστική οδηγική αίσθηση με την οποία προικίζει η Ford κάθε της μοντέλο.

Μπορείς μάλιστα με το One Pedal Drive να ελέγχεις την επιτάχυνση και την επιβράδυνση πιέζοντας ή αφήνοντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Η όλη εμπειρία οδήγησης συμπληρώνεται φυσικά από την ευρύτατη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της Ford, που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη και ασφαλή.

Ανάμεσά τους το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring που διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και κρατά τη Mach-E στο κέντρο της λωρίδας, το Active Park Assist 2.0 που παρκάρει μόνο του το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός κουμπιού και το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking που φρενάρει αυτόματα αν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση με οχήματα ή πεζούς.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Το ζητούμενο ωστόσο, είναι να απολαμβάνεις τις χαρές μιας Mustang και τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, δίχως άγχος. Κάτι που γνωρίζει καλά η Ford, γι’ αυτό και φρόντισε η ενέργεια της standard range μπαταρίας των 68 kWh να φτάνει για 400 km αυτονομίας και της Extender Range 88 kWh για έως και 610 km.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Και όταν χρειαστεί, σε ταχυφορτιστή έως 150 kW η Mach-E ανακτά αυτονομία 107-119 km σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Για το σπίτι, το Ford Connected Wallbox προσφέρει έξυπνη φόρτιση, σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW που επιτυγχάνουν την πλήρωση στο 80% της μπαταρίας σε περίπου 6 ώρες.

Η Mustang Mach-E είναι ένα από τα πιο εμβληματικά Ford. Συνδέει με απόλυτα αρμονικό μα και καθόλα συναρπαστικό τρόπο, το παρόν με το μέλλον, την παράδοση με την οικολογική συνείδηση.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Και είναι εδώ, τώρα. Έτοιμη να υποδεχθεί τον λάτρη της καινοτομίας και της πρωτόγνωρης οδηγικής εμπειρίας. Να τον εισάγει στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με προστασία τιμής έναντι οποιασδήποτε ενδεχόμενης ανατίμησης, προνομιακό επιτόκιο από 1,99%, κρατική επιδότηση 5.500 ευρώ μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και με το εξαιρετικά συμφέρον πρόγραμμα μίσθωσης Ford Lease, που για διάρκεια 48 μήνες (20.000 km/έτος) έχει μηνιαίο μίσθωμα 455 ευρώ (πλέον ΦΠΑ και με προκαταβολή 14.500 €) για τη Mustang Mach-E RWD 98kW 294 PS.

FORD
FORD MUSTANG MACH-E

Στην πισωκίνητη ή την τετρακίνητη έκδοσή της, με τη standard-range ή με την exntended range μπαταρία, η Ford Mustang Mach-E έχει εκπληρώσει το χρέος της: έχει ανοίξει ένα νέο ορίζοντα, για τη μάρκα αλλά και για την αυτοκίνηση γενικότερα.

TAGS AUTO MOTO 2022 AUTO 2022 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD FORD MUSTANG MACH-E SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ