BMW

Εξηλεκτρίζει την Αφρική η BMW

BMW Nedeljkovic
BMW Nedeljkovic BMW

To BMW Group ανακοινώνει τον ‘ηλεκτρικό’ μετασχηματισμό του εργοστασίου στο Ρόσλιν της Ν. Αφρικής, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Πριν από πενήντα χρόνια, το εργοστάσιο του Ρόσλιν ήταν η πρώτη εγκατάσταση του BMW Group στο εξωτερικό. Έκτοτε έχει γίνει βασικός πυλώνας του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της εταιρείας. Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, ο Μίλαν Νεντέλκοβιτς, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG για την Παραγωγή, ανακοίνωσε τον εξηλεκτρισμό του εργοστασίου του Ρόσλιν.

BMW Nedeljkovic
BMW Nedeljkovic BMW


Το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μετασχηματιστεί για τις ανάγκες του εξηλεκτρισμού των μοντέλων της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η επένδυση θα συνοδεύεται από εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση για περισσότερους από 300 εργαζόμενους του εργοστασίου. Η επένδυση αυτή, θα μετασχηματίσει μια ακόμα εγκατάσταση στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group, σύμφωνα με το παγκόσμιο σχέδιο BMW iFACTORY.

Το εργοστάσιο του Ρόσλιν έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα, τα οποία εξήχθησαν σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 χωρών στην Αφρική. Μεταξύ των μοντέλων είναι οι BMW 1800 και BMW 2000, καθώς και οι BMW Σειράς 5 και Σειράς 7. Για δεκαετίες το εργοστάσιο αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής της BMW Σειράς 3.

BMW Nedeljkovic
BMW Nedeljkovic BMW

Από το 2018, στο πρόγραμμα παραγωγής εντάχθηκε η BMW X3 – το best-seller μοντέλο της BMW. Η ίδρυση του εργοστασίου σηματοδότησε την έναρξη της παγκοσμιοποίησης της BMW. Σήμερα, τα οχήματα του BMW Group πωλούνται σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, με το δίκτυο παραγωγής του να εκτείνεται σε 15 χώρες.

TAGS BMW BMW I7 BMW IX1 BMW I4 BMW IX
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ