JEEP

Εξηλεκτρισμένο και σταθερά “λιγότερο SUV” το νέο Jeep Wrangler

Jeep Wrangler 2024
Jeep Wrangler 2024 STELLANTIS MEDIA

Η ανανεωμένη γενιά του Jeep Wrangler είναι πιο ικανή σε κάθε τομέα, τιμώντας ταυτόχρονα στο έπακρο τη συνταγή που έχτισε το θρύλο του πιο ικανού και αναγνωρίσιμου εκτός δρόμου μοντέλου που υπάρχει ενώ την ίδια στιγμή εισάγει κάποιες “ευκολίες” από τον κόσμο των SUV.

Όλα τα νέα Jeep Wrangler, της γενιάς που περιμένουμε από το 2024 και στην Ευρώπη, έχουν τη σφραγίδα “Trail Rated”, ένα αδιαπραγμάτευτο ισοδύναμο με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται μοναδική αντοχή στη σκληρή χρήση- κάτι που διαφοροποιεί το μοντέλο της Jeep από τον “SUV ανταγωνισμό”.

Ο πήχης ανεβαίνει όμως ακόμα περισσότερο στη σκληροτράχηλη έκδοση Rubicon που διαθέτει «πλευστό» πίσω άξονα Dana 44 HD. Η συγκεκριμένη διάταξη σημαίνει πως η πλήμνη του τροχού είναι ξεχωριστή από το ημιαξόνιο, εξασφαλίζοντας απόλυτη αξιοπιστία και αντοχή, πολύ καλά χαρακτηριστικά απόδοσης και εύκολη συντήρηση.

Χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό πλαίσιο ως βάση απόλυτης αντοχής, το Wrangler είναι ικανότερο από ποτέ σε κάθε έδαφος, επωφελούμενο από τις βελτιωμένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Παράλληλα, η χρήση αλουμινίου υψηλής αντοχής στις πόρτες και τους μεντεσέδες τους, στο καπό, στα φρύδια των φτερών και στο πλαίσιο του παρμπρίζ μαζί με την πίσω πόρτα από μαγνήσιο, φροντίζουν για αξιοσημείωτη μείωση του συνολικού βάρους.

Αυτό με τη σειρά του, αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση της κατανάλωσης. Η υποβοήθηση της οδήγησης και η συνολική ασφάλεια έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου Wrangler. Γι’ αυτό και όλα τα νέα Wrangler θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους αερόσακους οροφής και για πρώτη φορά οι δύο πλευρικές θέσεις του πίσω καθίσματος θα διαθέτουν ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες.

Jeep Wrangler 2024
Jeep Wrangler 2024 STELLANTIS MEDIA

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι δομικές βελτιώσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη συμπεριφορά και απορρόφηση δυνάμεων στις πλευρικές συγκρούσεις, ενώ έως και 85 συστήματα ασφαλείας βρίσκουν τη θέση τους στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Σε ό,τι να κάνει με τα συστήματα ADAS και την υποβοήθηση του οδηγού, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και ενεργό cruise control που φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι τη στάση.

Η άμεσα αναγνωρίσιμη αισθητική του Jeep Wrangler είναι αναβαθμισμένη με νέα μάσκα που έχει μαύρα και πιο λεπτά στελέχη. Πρόκειται για μια αλλαγή που εκτός από αισθητικό έχει και λειτουργικό αποτύπωμα, αφού βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης διοχετεύοντας περισσότερο φρέσκο αέρα.

Με το πιο εξελιγμένο σύστημα κίνησης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Jeep, το Wrangler 4xe Plug-In Hybrid αποδίδει 380 PS και 637 Nm, πετυχαίνοντας έως 51 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε αστικό περιβάλλον. Για το νέο Wrangler, η μπαταρία (Li-NMC) των 17 kWh μπορεί να τροφοδοτεί εξωτερικές συσκευές όπως smartphone και tablet, μέσω του Jeep 4xe Power Box που περιλαμβάνει τέσσερις πρίζες 230 V.

Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρία προφίλ λειτουργίας, χάρη στα οποία καλύπτει με την ίδια ευκολία τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και την πιο απαιτητική εξερεύνηση στη φύση. Τα πρώτα Jeep Wrangler 2024 θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων μέσα στο πρώτο μισό του 2024, διαθέσιμα σε εκδόσεις Sahara και Rubicon.

TAGS JEEP JEEP WRANGLER STELLANTIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ