ΑΓΟΡΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα παραγωγής και διακίνησης τόνων νοθευμένων καυσίμων στην Ελλάδα

Διανομή καυσίμων
Διανομή καυσίμων AP

Μεγάλη επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας, που κατάφερε ένα καίριο πλήγμα απέναντι στη μάστιγα της νοθείας των καυσίμων, εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση με τουλάχιστον 30 μέλη η οποία διακινούσε τόνους υγρών καυσίμων.

Τουλάχιστον 6 είναι τα πρατήρια μόνο στην Αττική, μέσω των οποίων τα νοθευμένα καύσιμα κυκλοφορούσαν στην αγορά και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες. Οι πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, κάνουν λόγο για τόνους καυσίμων που διακινούνταν μέσω του δικτύου που είχε στήσει η εγκληματική οργάνωση με τα 30 τουλάχιστον μέλη.α

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έκανε μόνο τη διανομή των νοθευμένων καυσίμων αλλά διέθετε και μονάδα παραγωγής χημικών μιγμάτων για τη νοθεία τόσο των καυσίμων, όσο και αλκοολούχων ποτών, με πρώτες ύλες εισαγωγής από τη Βουλγαρία. Η αστυνομία έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 20 άτομα, όπου μεταξύ αυτών βρίσκεται σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο “αρχηγός” της οργάνωσης.

Διανομή καυσίμων
Διανομή καυσίμων AP

Μετά από την ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας η οποία αξιοποίησε πληροφορίες που συνέλεγε επί σειρά μηνών, εντοπίστηκε το εν λόγω δίκτυο που παρήγαγε και διακινούσε παράνομες ουσίες, με “βιτρίνα” ένα εργοστάσιο παρασκευής απολυμαντικών. Εκεί διαπιστώθηκε πως η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων και ποτών, απέφερε από την αποφυγή καταβολής φόρων, κέρδη που ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κεντρικός χώρος που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, είναι ένας χώρος στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και εκείνες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων. Από την έρευνα, βρέθηκαν 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών, 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών.

Επίσης, 12 Ι.Χ.Ε., 4 Ι.Χ. φορτηγά οχήματα, 2 βυτιοφόρα οχήματα, 4 κυνηγετικές καραμπίνες, 8 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό των 78.955 ευρώ.

TAGS ΑΓΟΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ