MINI

Έτσι μένει σε τροχιά ανάπτυξης η MINI και εξελίσσει το ηλεκτρικό της μέλλοντος

Mini Sales Grow
Mini Sales Grow BERNHARD FILSER

Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από δυναμικές αλλαγές στη βιομηχανία αυτοκινήτου, η MINI επέδειξε αξιοσημείωτη ανάπτυξη και μια πρωτοφανή αύξηση στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Με δέσμευση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, τα αποτελέσματα πωλήσεων της MINI το 2023 θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς για τη συμβολή της μάρκας σε ένα πιο πράσινο μέλλον για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν πλέον το 15,3% των συνολικών πωλήσεων MINI για το 2023. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών) αντιπροσωπεύουν το 20,8% των συνολικών πωλήσεων MINI.

Mini Sales Grow
Mini Sales Grow BERNHARD FILSER


Κατά το τελευταίο πλήρες έτος διάθεσής της, η τρέχουσα γενιά MINI παρουσίασε μια άνοδο των πωλήσεων το 2023, οι οποίες ανήλθαν σε 295.474 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή καταδεικνύει την σταθερή απήχηση και ακαταμάχητη έλξη που ασκούν στους καταναλωτές παγκοσμίως τα σημερινά 3-θυρα και 5-θυρα MINI, το MINI Cabrio, το MINI Countryman και το MINI Clubman.

Τα μοντέλα αυτά εμπλουτίστηκαν με ειδικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις για το τέλος του κύκλου ζωής τους. Το MINI John Cooper Works 1to6, με περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, σηματοδότησε το τελευταίο MINI John Cooper Works με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, κατακτώντας μια θέση στο βάθρο.

Mini Sales Grow
Mini Sales Grow BERNHARD FILSER


Η έκδοση MINI Clubman Final Edition με 1.969 οχήματα υψηλών προδιαγραφών σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το Clubman. Ένας καθοριστικός παράγοντας του success story της MINI το 2023 ήταν η αύξηση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). Το 2023, 45.261 πελάτες αποφάσισαν υπέρ ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, επιλέγοντας ένα 3θυρο MINI Cooper SE ή το περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Cabrio.

Η MINI σημείωσε αύξηση 3,5% στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της μάρκας για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. Τα αμιγώς ηλεκτρικά MINI Cooper SE και MINI Cooper E, το επίσης ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4 και το MINI Countryman E είναι εντελώς νέα και προσφέρουν τεχνολογίες αιχμής, συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία για τον κάτοχο και σημαντικά αυξημένη αυτονομία.

Mini Sales Grow
Mini Sales Grow BERNHARD FILSER


Το αναμενόμενο, νέο MINI Aceman, ένα αμιγώς ηλεκτρικό, πενταθέσιο compact crossover, θα κυκλοφορήσει επίσης σε δύο εκδόσεις. Η MINI θα λανσάρει παραλλαγές των οχημάτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια του 2024, προσφέροντας στους πελάτες την επιλογή διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης.

TAGS MINI MINI COOPER MINI COUNTRYMAN ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ