FIAT

Ετοιμοπαράδοτα και με όφελος 1.200 € τα hybrid Fiat 500 και Panda, αρκεί να μην είναι γκρι- VIDEO

Fiat No More Grey Strategy
Fiat No More Grey Strategy FIAT MEDIA

Με μια πρωτότυπη στρατηγική απόφαση, αφαιρέθηκε από το χρωματολόγιο της Fiat το γκρι, ένα χρώμα που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δέκα και πλέον ετών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων στα καινούργια αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτυπώθηκε σε ένα σύντομο video στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο CEO της Fiat, το οποίο βραβεύτηκε από το Art Directors Club Italiano. Ο Ολιβιέ Φρανσουά, επικεφαλής της Fiat αλλά και του τμήματος Marketing ολόκληρου του Ομίλου Stellantis, έκατσε στη θέση του οδηγού ενός Fiat 600e, το οποίο “βούτηξε” μέσα σε μια δεξαμενή με πορτοκαλί μπογιά.

Με τη στρατηγική “No more Grey”, η Fiat βάζει φρένο στο γκρι χρώμα και πατάει γκάζι σε εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στον νεανικό χαρακτήρα των μοντέλων της. Η Fiat έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να καταργήσει το γκρι χρώμα από τη διαθέσιμη παλέτα των μοντέλων της και όπως εξηγεί ο Φρανσουά, “ο κόσμος δεν χρειάζεται άλλα γκρι αυτοκίνητα”- γι’ αυτό και από τον περασμένο Ιούνιο δεν παράγονται μοντέλα της Fiat στο συγκεκριμένο χρώμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απήχηση του video που βρίσκεται στο YouTube, έχει ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια προβολές, σε μόλις 3 μήνες, ενώ το video καταλήγει στο μότο: “Italy, The land of colours. Fiat, The brand of colours” (που σημαίνει: “Ιταλία, η πατρίδα των χρωμάτων, Fiat, η μάρκα των χρωμάτων”). Το φιλμ ονομάζεται “No more Grey” και δημιουργήθηκε από το πρακτορείο Leo Burnett.

Την παραγωγή ανέλαβε η Twister Film και το video ήταν υποψήφιο στα βραβεία Art Directors Club Italiano όπου κέρδισε τρεις διακρίσεις: Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Εταιρική Επικοινωνία», τη δεύτερη στην κατηγορία «Ταινίες» και την τρίτη στην «Social/Digital PR».

Πίσω από την νέα στρατηγική της Fiat κρύβεται η απόφαση της μάρκας να υποστηρίξει σφαιρικά τον νεανικό και ευχάριστο χαρακτήρα που υιοθετούν όλα τα μοντέλα της, ξεκινώντας από τα 500 Hybrid και Panda Hybrid που είναι ετοιμοπαράδοτα και συνοδεύονται από όφελος €1.200 χάρη στην προωθητική ενέργεια Eco Bonus.

TAGS FIAT FIAT 600 FIAT 500 FIAT PANDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ