ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Έσπασε το χρονόμετρο στο Pikes Peak το F-150 Lightning SuperTruck της Ford Performance

Pikes Peak SuperTruck 2024
Pikes Peak SuperTruck 2024 FORD

Το ηλεκτρικό F-150 Lightning SuperTruck της Ford Performance έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην 102η διοργάνωση της διάσημης ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb, επικρατώντας απέναντι σε 61 ανταγωνιστές.

Το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning SuperTruck της Ford Perfomance ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία στην 102η εκδοχή του Pikes Peak International Hill Climb, σημειώνοντας χρόνο 8:53.553 – τον ταχύτερο μεταξύ των 61 ανταγωνιστών του. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά το νέο ρεκόρ του F-150 Ligthning SuperTruck στις κατατακτήριες δοκιμές.

Driver Romain Dumas in the F-150 Lightning SuperTruck at Pikes Peak.
Driver Romain Dumas in the F-150 Lightning SuperTruck at Pikes Peak. FORD


Εκεί, στην κατηγορία Open, με χρόνο 3:32.831 -επίδοση καλύτερη κατά περισσότερο από 7 δευτερόλεπτα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2023 με χρόνο 3:39.939 το ηλεκτρικό SuperVan 4.2 της Ford Performance- το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό, ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία με χρυσά γράμματα για λογαριασμό της Ford.

Ο Ρομέν Ντιμά, ο οποίος οδήγησε το F-150 Lightning SuperTruck στην κορυφή του φετινού αμερικανικού αγώνα, ξεπέρασε ένα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ανάβασης. Εξαιτίας αυτού, χάθηκαν περίπου 26 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η άμεση αντίδραση του Ντιμά συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρονική απώλεια και να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Ο Γάλλος οδηγός επανήλθε δυναμικά στον αγώνα και τερμάτισε στην πρώτη θέση πίσω από το τιμόνι του F-150 Lightning SuperTruck των 1.600 ίππων. Για την κατασκευή του Ford Performance F-150 Lightning SuperTruck η συμβολή της STARD (Stohl Advanced Research and Development) ήταν καθοριστική. Επίσης, το SuperTruck ήταν εξοπλισμένο με αγωνιστικές ζώνες της Sparco, καθώς και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας.

Pikes Peak SuperTruck 2024
Pikes Peak SuperTruck 2024 FORD


Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με ελαστικά P-Zero που εξέλιξε η Pirelli ειδικά για το ηλεκτρικό όχημα της Ford Performance, αποτέλεσαν την καλύτερη βάση για την επίτευξη αυτού του ξεχωριστού αποτελέσματος που τοποθετεί την επίδοση του SuperTruck σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία βάθρο.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ PIKES PEAK FORD PERFORMANCE FORD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ