ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Παράταση για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας του 2024

Τέλη Κυκλοφορίας 2024 Παράταση
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 Παράταση K.BOIDANIS

Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την “κουλτούρα των παρατάσεων” στις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών αλλά και για φέτος τουλάχιστον, η αγαπημένη συνήθεια, δεν άλλαξε.

Η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων, αποφασίστηκε να μεταφερθεί. Έτσι λοιπόν, παράταση δύο μηνών και συγκεκριμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να χορηγηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η εκπεφρασμένη διάθεση των στελεχών της κυβέρνησης να “σταματήσουν” τις διευκολύνσεις του είδους, φαίνεται πως και για φέτος τουλάχιστον θα παραμείνει το γνωστό καθεστώς με την παράταση στην αποπληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Έτσι λοιπόν, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ, έως τις 29 Φεβρουαρίου με τρεις τρόπους.

Τέλη Κυκλοφορίας 2024 Παράταση
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 Παράταση K.BOIDANIS


Αφού εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, στη συνέχεια μπορούν να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη ή να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής είναι ισόποσο των τελών στην περίπτωση των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, ενώ φτάνει το 50% επιπλέον, στην περίπτωση των επιβατικών δημοσίας χρήσης.

Αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ, το πρόστιμο είναι μηδενικό, κάτι που σημαίνει πως στη συγκεκριμένη κατηγορία τελών, ο ιδιοκτήτης του αντίστοιχου οχήματος, μπορεί να προβεί στην εξόφλησή του ακόμα και μετά την καταληκτική ημερομηνία χωρίς κάποια επιβάρυνση. Θυμίζουμε πως τα τέλη κυκλοφορίας που οφείλει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε οχήματος υπολογίζονται σύμφωνα με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης του οχήματος και τον κυλινδρισμό ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ