ΚΑΥΣΙΜΑ

Επιδότηση καυσίμων: Το πετρέλαιο κίνησης επιδοτείται και το Μάιο

Το CITROEN C3 AIRCROSS στο δρόμο
Το CITROEN C3 AIRCROSS στο δρόμο PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Δείτε τι ισχύει ακριβώς για την επιδότηση του diesel που συνεχίζεται για δεύτερο μήνα ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης που ξεκίνησε την 1η Απριλίου συνεχίζεται και για τον Μάιο, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Θυμίζουμε πως το diesel επιδοτείται στην τιμή χονδρικής, με 12 λεπτά ανά λίτρο (προ ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει αφενός πως το όφελος του καταναλωτή φτάνει τα 15 λεπτά / λίτρο στην τελική τιμή πρατηρίου, αφετέρου πως ο οδηγός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα FuelPass, η οποία αφορά αποκλειστικά την επιδότηση βενζίνης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β' 1540) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης” παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022. Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης. Με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ