ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του το νέο ελαστικό Michelin e.Primacy

Εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του το νέο ελαστικό Michelin e.Primacy
MICHELIN

Το πρώτο ελαστικό Michelin με ουδέτερο ισοζύγιο διοξείδιο του άνθρακα, τη στιγμή της αγοράς. Αυτό είναι το νέο Michelin e.Primacy.

Όλα γίνονται, πλέον, προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και της ασφάλειας, στον τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτων και ελαστικών.

Και τα ελαστικά, παίζουν τεράστιο ρόλο και στους δύο τομείς.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, τα νέα ελαστικά είναι πολύ καλύτερα από αυτά που αντικαθιστούν και η Michelin, με το ολοκαίνουργιο e.Primacy, ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη, προσφέροντας όχι μόνο τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στην κατηγορία του, αλλά κι ακόμα περισσότερα.

Το νέο ελαστικό έχει βαθμολογηθεί με «A» στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με «Β» στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα ελαστικά στην αγορά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι λιγότερο από το 1% των ελαστικών προσφέρει έναν επιτυχημένο συνδυασμό με αξιολόγηση A στην αντίσταση κύλισης και Α ή Β στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Μάλιστα, λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης του ελαστικού e.PRIMACY, οι οδηγοί εξοικονομούν περίπου 0,21 λίτρα καυσίμων ανά 100 χιλιόμετρα και περίπου 80 ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Αξίζει να σημειώσω, ότι το ελαστικό συμβάλει κατά 20% στην κατανάλωση καυσίμου του οχήματος.

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με δοκιμή σε όχημα για πάνω από 1.600 χλμ., το περιβαλλοντικό όφελος, ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Το Michelin e.Primacy, δεν φέρει τυχαία το γράμμα e μπροστά, καθώς είναι ιδανικό για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, καθώς μπορεί αν αυξήσει την αυτονομία τους κατά περίπου 7% ή 30 χιλιόμετρα, έναντι των άλλων ελαστικών της κατηγορίας του, για ένα όχημα με αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Επίσης, ακόμα και μετά από 30.000 χλμ., βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Το νέο ελαστικό θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2021 σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες, και θα μπορεί να τοποθετηθεί στα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά οχήματα αλλά και σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, βενζίνης ή πετρελαίου, αυτοκίνητα πόλης, sedan και συμπαγή SUV,

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φέρει πλευρά CoolRunning, καθώς χάρη στο καινοτόμο μείγμα γόμας, τα πλευρά απορροφούν λιγότερη ενέργεια κατά την κάμψη, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κι ακόμη, έχει τεχνολογία Slim belt, με λεπτές ζώνες λινών πέλματος που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την ίδια αντίσταση, ενώ απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες. Ως αποτέλεσμα, έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σε σύγκριση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Φέρει και μείγματα Energy Passive και Energy AirShield που μειώνουν την απώλεια ενέργειας κατά την κύλιση, αυλακώσεις U-Shape για υψηλές επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς και τεχνολογία MaxΤouch Construction, που βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, καθώς και τις πλευρικές δυνάμεις – προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αντοχή του ελαστικού.

Καταλήγοντας, το Michelin e.Primacy, ένα ελαστικό φιλικό προς το περιβάλλον με βάση την ανάλυση του κύκλου ζωής και είναι το πρώτο ελαστικό στην αγορά, το οποίο συνοδεύεται από Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) και το πρώτο ελαστικό Michelin με ουδέτερο ισοζύγιο CO2, τη στιγμή της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ