BMW

Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης του BMW Group στην κεντρική Ευρώπη

BMW Debrecen Training Center Opening
BMW Debrecen Training Center Opening BMW PRESSCLUB

Η εταιρείας επενδύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις εγκαταστάσεις όπου το 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή της Neue Klasse, όπου η εκπαίδευση και η κατάρτιση εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης είναι εξέχουσας σημασίας.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης στο μελλοντικό εργοστάσιο στο Ντεμπρέτσεν, σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο του BMW Group στο δρόμο για την παραγωγή της Neue Klasse. Με τη Neue Klasse, το BMW Group παρουσιάζει πώς θα είναι επόμενη γενιά μοντέλων BMW, η οποία συνδυάζει την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας στους κομβικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας.

BMW Debrecen Training Center Opening
BMW Debrecen Training Center Opening BMW PRESSCLUB


Στις εγκαταστάσεις, που είναι εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες υποδομές σε μία επιφάνεια 6.500 τ.μ. και με μία επένδυση σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ, εργαζόμενοι του εργοστασίου του BMW Group στο Ντεμπρέτσεν καθώς και ασκούμενοι και μαθητευόμενοι του προγράμματος διττής εκπαίδευσης αποκτούν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή της νέας γενιάς μοντέλων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η Ίλκα Χορστμάϊερ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, People & Real Estate, Labour Relations Director, τόνισε: “Η Neue Klasse είναι η υπόσχεσή μας για το μέλλον, διότι μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε πλήρως την κινητικότητα και τη συνεργασία. Με την έναρξη του προγράμματος μαθητείας των πρώτων 100 ατόμων υπογραμμίζουμε τη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης”.

BMW Debrecen Training Center Opening
BMW Debrecen Training Center Opening BMW PRESSCLUB


Μέχρι το 2025, ο αριθμός των μαθητευομένων θα ανέλθει συνολικά σε 300, κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατάρτισης του είδους σε όλη την Ουγγαρία. Το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης που παρέχεται σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ντεμπρέτσεν προσφέρει στους μαθητευόμενους την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για ολόκληρη την καριέρα τους.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών στους τομείς της μηχατρονικής, της ηλεκτρονικής, της μηχατρονικής αυτοκινήτων και των συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής (ΙΤ). Όλες αυτές οι ικανότητες είναι σημαντικές για τη μελλοντική παραγωγή αυτοκινήτων. Το νέο κέντρο κατάρτισης προσφέρει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ένα περιβάλλον μάθησης υψηλής τεχνολογίας.

BMW Debrecen Training Center Opening
BMW Debrecen Training Center Opening BMW PRESSCLUB


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι μαθητευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν σύμβαση εργασίας με το BMW Group ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Εκτός από τις πρωτοβουλίες για μαθητευόμενους και ασκούμενους και την προσφορά νέων ευκαιριών απασχόλησης, το BMW Group θα συνεργαστεί με τοπικά και περιφερειακά πανεπιστήμια για την υποστήριξη και υλοποίηση έργων που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τις θεμελιώδεις αρχές του BMW Group ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης και τη δέσμευση με τις τοπικές κοινότητες. Το κέντρο εκπαίδευσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντεμπρέτσεν είναι ένα από τα πρώτα πλήρως ολοκληρωμένα κτίρια στην περιοχή των 400 εκταρίων που βρίσκεται σε λειτουργία.

BMW Debrecen Training Center Opening
BMW Debrecen Training Center Opening BMW PRESSCLUB


Το εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως iFACTORY. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής στον κόσμο που θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ενέργεια απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα. Ένα σημαντικό μέρος της απαιτούμενης ενέργειας θα παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 50 εκταρίων απευθείας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για παραγωγική ικανότητα 150.000 αυτοκινήτων ετησίως.

TAGS BMW BMW GROUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ