MINI

Δυναμική εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις χάρη στους 300 ίππους του νέου MINI JCW Countryman

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB

Το μεγαλύτερο MINI έρχεται εξοπλισμένο με κινητήρα υψηλών επιδόσεων και σύστημα τετρακίνησης ALL4 και υπόσχεται την απόλυτα διασκεδαστική οδήγηση σε κάθε περιβάλλον.

Τα μοντέλα MINI John Cooper Works ανέκαθεν φημίζονταν για τις συναρπαστικές επιδόσεις τους. Με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων, το νέο MINI John Cooper Works Countryman προσφέρει ακριβώς αυτή την ξεχωριστή οδηγική εμπειρία. Η νέα γενιά του ευρύχωρου all-rounder μοντέλου έχει μεγαλώσει αισθητά και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία, άνεση και ασφάλεια.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB


Επιπλέον, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL4, είναι εξαιρετικά ικανό και εκτός δρόμου. Το νέο MINI John Cooper Works Countryman, διαθέτει μία μινιμαλιστική σιλουέτα που υποδηλώνει ευελιξία, αξιοπιστία και δίψα για περιπέτεια σε αντίθεση με τα πρότυπα των τυπικών SUV της αγοράς. Το λογότυπο John Cooper Works έχει επίσης επανασχεδιαστεί με πιο μοντέρνες και καθαρές γραμμές.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στο νέο MINI John Cooper Works Countryman το λογότυπο στο κλασικό μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα. Παράλληλα με την καλαίσθητη εξωτερική του σχεδίαση, το MINI John Cooper Works Countryman έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MNI PRESSCLUB


Αυτό βοηθά τον κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους, να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα. Η ροπή των 400 Nm και η τελική ταχύτητα των 250 km/h εξασφαλίζουν μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης κατανέμει την ισχύ με ακρίβεια και αξιοπιστία σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με δαγκάνες φρένων σε χρώμα Chili Red εξασφαλίζει δύναμη και ακρίβεια στο φρενάρισμα. Ο χαρακτηριστικός ήχος των κλαπέτων της εξάτμισης κάνει το MINI John Cooper Works Countryman άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Στο εσωτερικό, ο ήχος του κινητήρα που παράγεται σε πραγματικό χρόνο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB


Χάρη σε ένα αποκλειστικό σύστημα με την υπογραφή της JCW, o ήχος κατά την εκκίνηση του κινητήρα ενισχύεται με νότες εμπνευσμένες από τους αγώνες. Τα βελτιστοποιημένα έμβολα, οι μπιέλες και οι βάσεις του κινητήρα συνεισφέρουν στην αυξημένη απόδοση της υπερτροφοδοτούμενης μονάδας των δύο λίτρων.

Ένας προηγμένος υπερσυμπιεστής σε συνδυασμό με την ελεύθερη ροή εισαγωγής αέρα στο θάλαμο καύσης, ο κινητήρας του MINI John Cooper Works Countryman επιτυγχάνει υψηλή απόδοση εξασφαλίζοντας ακόμα πιο δυναμική οδήγηση σε κάθε στροφή. Η διάμετρος και το αυξημένο πλάτος των ελαστικών, που φτάνει τα 245 mm, ενισχύει την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart που προσφέρουν όλα τα μοντέλα της MINI.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB


Οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι τροχοί των 19 και 20 ιντσών, που διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο JCW, ολοκληρώνουν το πακέτο αλλαγών. Το νέο MINI JCW Countryman διαθέτει συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες surround-view που υποστηρίζουν τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιτρέπουν τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional.

Το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να ανιχνεύει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας καθώς το όχημα κατευθύνεται προς μια έξοδο και ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας. Για πρώτη φορά, οι οδηγοί του MINI Countryman μπορούν να αφήσουν το τιμόνι σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB


Η τολμηρή, σπορ εμφάνιση του MINI John Cooper Works Countryman αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις και την ευελιξία του. Εξωτερικά, μια σειρά από αποκλειστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη συνολική του εμφάνιση. Για παράδειγμα, τα αεροδυναμικά στοιχεία με τους κάθετους ανακλαστήρες στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου τονίζουν το πλάτος του.

Σημεία αναφοράς που χαρακτηρίζουν την εμπρός όψη του αυτοκινήτου είναι η νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και το νέο τρίχρωμο λογότυπο JCW. Η νέας σχεδίασης κολόνα C συνδέεται απρόσκοπτα με την οροφή σε χρώμα αντίθεσης Chili Red που είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μini-John-Cooper-Works Countryman
Μini-John-Cooper-Works Countryman MINI PRESSCLUB


Στο εσωτερικό, η λιτή σχεδιαστική προσέγγιση του MINI John Cooper Works Countryman δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση. Το cockpit χωρίζεται σε δύο τμήματα – άνω και κάτω – με τις κάθετες χειρολαβές θυρών και τους αεραγωγούς να πρωταγωνιστούν στο πρώτο. Αυτό τονίζει το ύψος και το μεγαλύτερο πλάτος του ευρύχωρου crossover.

Ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI. Το ταμπλό κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το MINI John Cooper Works Countryman συνδυάζει ευελιξία και ευρυχωρία.

Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450 λίτρα.

TAGS MINI MINI COUNTRYMAN JOHN COOPER WORKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ