VOLVO

Δυναμικά αποτελέσματα στο 2ο τρίμηνο για τη Volvo

Volvo Financial Results EX90
Volvo Financial Results EX90 VOLVO CARS

Η Volvo Cars ανακοινώνει για το 2ο τρίμηνο του 2023 αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 39%. Αυτό καταδεικνύει ότι οι ισχυρές επιδόσεις που σημειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο εντάσσονται σε μία σταθερή δυναμική η οποία αποτυπώνεται και στο επόμενο τρίμηνο του έτους.

Στη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία κατέγραψε συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Volvo αυξήθηκαν κατά 178% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο 16% στο σύνολο των πωλήσεων της εταιρείας.

Volvo EX30 exterior
Volvo EX30 exterior VOLVO CARS


Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρουσίασε η εταιρεία, τα Volvo EX90 και EX30, δεν βρίσκονται ακόμη στην παραγωγή και μέχρι στιγμής δεν έχουν συνεισφέρει στα αποτελέσματα για το 2023. Μόλις αυτά τα δύο νέα αυτοκίνητα κυκλοφορήσουν, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μας, δίνοντας ώθηση στον φιλόδοξο στόχο της Volvo Cars να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Παρόλο που το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επηρεάστηκαν την ίδια περίοδο, λόγω του ότι η προμήθεια του λιθίου που χρησιμοποιείται σε αυτά τα οχήματα έγινε όταν οι τιμές του βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο, προς το τέλος του 2022.

Volvo Financial Results
Volvo Financial Results VOLVO CARS


Καθώς η εταιρεία προχωρά στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, αυτή η δυναμική θα αλλάξει, καθώς θα προκύψει όφελος από τις χαμηλότερες τιμές του λιθίου και θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα της αυξημένης τιμολόγησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα MY2024. Επομένως, για τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται βελτίωση των περιθωρίων κέρδους στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τον περασμένο μήνα, η Volvo Cars αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της. Με αυτό το αυτοκίνητο, η εταιρεία εισέρχεται σε μία σημαντική νέα κατηγορία με διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία πελατών, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Το EX30 θα ενισχύσει επίσης την κερδοφόρο ανάπτυξη της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα μικτά περιθώρια κέρδους ανά αυτοκίνητο να εκτιμώνται από 15% έως 20%.

Volvo Financial Results
Volvo Financial Results VOLVO CARS


Τόσο το EX30 όσο και το μεγαλύτερο Volvo EX90 είναι συναρπαστικά βήματα προς το μέλλον και επιδεικνύουν ξεκάθαρα την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Volvo Cars: premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βασισμένα σε ηλεκτρική αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς, με προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας και υπολογιστών, καθώς και με λειτουργίες παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενου επιπέδου.

TAGS VOLVO EX30 VOLVO EX90 VOLVO CARS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ