ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διευκολύνσεις και απλούστευση διαδικασιών για ιδιοκτήτες οχημάτων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η φωτιά στη Βαρυμπόπη
Η φωτιά στη Βαρυμπόπη PHOTO CREDITS: INTIME

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά σε ενέργειες που θα μειώσουν την ταλαιπωρία των ιδιοκτητών οχημάτων.

Είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κάτω από αυτές τις συνθήκες, προκειμένου οι συνάνθρωποί μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να μην έχουν έναν παραπάνω πονοκέφαλο με τα οχήματά τους.

Κατά συνέπεια, δεν θα πληρώνουν χρηματικά ποσά οι ιδιοκτήτες για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης και για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης καθώς η χορήγηση αντιγράφου θα γίνεται μόνο με δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης.

Επίσης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί ρυθμίσεις για την οριστική διαγραφή οχημάτων που καταστράφηκαν, με ανάλογη διαδικασία με αυτή που είχε ακολουθηθεί με το αριθμ. οικ. Α58984/2775/31-07-18 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018.

Σχετικά με τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες, των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, των αδειών οδήγησης, των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), των αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης των πληγέντων, αναμένεται να δοθεί τουλάχιστον εξάμηνη παράταση, η ακριβής διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τους πληγέντες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιτήματα σχετικά με τις παραπάνω διαδικασίες, έως και 6 μήνες μετά την έκδοσή τους.

Η καθολική εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων θα εφαρμοστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για όλες τις πληγείσες περιοχές, όπως αυτές θα οριστούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν σχετικού αιτήματος από την εκάστοτε αρμόδια Περιφέρεια.

TAGS ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ