NISSAN

Δεύτερη θέση για τη Nissan Formula E Team στη Ρώμη

Nissan Formula E Rome
Nissan Formula E Rome PETER MINNIG

Ο Νόρμαν Νάτο ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον επεισοδιακό αγώνα της Ρώμης στο πλαίσιο του 14ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E ABB FIA 2022/2023.

Έχοντας καταφέρει πολύ καλά αποτελέσματα στις κατατακτήριες για να ξεκινήσει τρίτος τον αγώνα των 24 γύρων, ο Γάλλος οδηγός της Nissan πέρασε στην δεύτερη θέση νωρίς στον αγώνα και διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του, δείχνοντας εξαιρετική αντοχή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τερματισμό στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Nissan Formula E Rome
Nissan Formula E Rome NISSAN


Το Σάββατο, μια καθυστερημένη κόκκινη σημαία χάλασε τον τελευταίο γύρο του Νάτο και την δυνατότητά του για εκκίνηση από μια καλύτερη θέση στη συνέχεια. Μια εντυπωσιακή μάχη μετά την κόκκινη σημαία στα μέσα του αγώνα τον οδήγησε να ανέβει στην έβδομη θέση, σημειώνοντας έξι πόντους.

Ο Σάσα Φενεστράζ, ξεκινώντας από την τρίτη θέση, μετά από μια γρήγορη εκκίνηση βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, κρατώντας το προβάδισμα για αρκετούς γύρους. Δυστυχώς, μετά από μια μακρά διακοπή λόγω κόκκινης σημαίας, η σύγχυση σχετικά με τη διάρκεια του αγώνα έκανε τον Γαλλο-Αργεντινό να καταναλώσει υπερβολική ενέργεια από τις μπαταρίες του μονοθεσίου του, κάτι που στη συνέχεια τον ανάγκασε στο να χάνει θέσεις, τερματίζοντας τελικά 10ος.

Nissan Formula E Rome
Nissan Formula E Rome SHIV GOHIL


Την Κυριακή, ένα ηλεκτρικό πρόβλημα δεν επέτρεψε στον Φενεστράζ να συμμετάσχει στο FP 3 και να πλασαριστεί σε θέση 10άδας για την εκκίνηση, ενώ ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα έφερε ένα αναγκαστικό pit stop, οδηγώντας τον τελικά στο να τερματίσει στη 16η θέση. Η ομάδα έχει εστιάσει την προσοχή της πλέον στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, που θα γίνει σε δύο βδομάδες στο Λονδίνο.

TAGS NISSAN FORMULA E ABB FIA 2022/2023 ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ