SHORT VIDEOS

Δείτε το συγκινητικό video “Freude forever” της BMW, που μας θυμίζει γιατί λατρεύουμε τα αυτοκίνητα

BMW Freude Forever video
BMW Freude Forever video BMW PRESSCLUB

H BMW για την εορταστική περίοδο, στέλνει χριστουγεννιάτικες ευχές με μια συγκινητική ιστορία πατέρα και γιου σε ένα video που αγγίζει όλους όσοι έχουν το αυτοκίνητο για πολύ περισσότερα πράγματα εκτός από τη μετακίνησή τους.

Όπως τότε, έτσι και τώρα και στο μέλλον: το δίπλωμα οδήγησης αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από την άδεια να οδηγείς ένα αυτοκίνητο για να κάνεις βόλτες. Στην πραγματικότητα, είναι το “κλειδί” για χιλιάδες εμπειρίες, αναμνήσεις και στιγμές που διαμορφώνουν χαρακτήρες. Ακόμη και όταν, αναπόφευκτα, έρθει η μέρα που δεν θα μπορείς πλέον να οδηγείς υπεύθυνα ένα όχημα σε δημόσιο δρόμο και αποφασίσεις να παραδώσεις το δίπλωμά σου, αυτό που θα παραμείνει ζωντανό είναι η χαρά της οδήγησης ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των γενεών.

BMW Freude Forever video
BMW Freude Forever video BMW PRESSCLUB


Αυτό είναι το μήνυμα που κρύβεται πίσω από μια ταινία μικρού μήκους η οποία θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής. Έχοντας ξεκινήσει να προβάλλεται στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της BMW με το σλόγκαν "Freude forever" (Χαρά για πάντα), η ταινία παρουσιάζει μέσα από συγκινητικές σκηνές πώς οι στιγμές που μοιράζεται μία οικογένεια σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας της.

Η αυθεντική αφήγηση και οι χαρακτήρες συγγενικών προσώπων βρίσκονται στο επίκεντρο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του 85χρονου Robert, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψει οριστικά το τιμόνι. Η συναισθηματική φόρτιση που νιώθει είναι έντονη, αλλά εξ ίσου συγκινημένος είναι και ο γιος του, Christopher, ο οποίος τον συνοδεύει για να παραδώσει το δίπλωμά του στην αρμόδια υπηρεσία.

BMW Freude Forever video
BMW Freude Forever video BMW PRESSCLUB


Η επιστροφή με την αμιγώς ηλεκτρική (εδώ τα χαλάμε λίγο…) BMW i4 του Christopher μετατρέπεται σε ένα ταξίδι στο χρόνο, και σε μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία γεμάτη από ευτυχισμένες αναμνήσεις πατέρα και γιού. Η πρώτη σκηνή της χριστουγεννιάτικης ταινίας διάρκειας 90 δευτερολέπτων είναι, αν μη τι άλλο, ψυχρή, με το μονότονα χτύπημα ενός ρολογιού τοίχου να σπάει την κρύα αλλά και γκρίζα ατμόσφαιρα μιας αίθουσας αναμονής.

BMW Freude Forever video
BMW Freude Forever video BMW PRESSCLUB

Μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βάθος αγωνίζεται να ζεστάνει κάπως στην ατμόσφαιρα. Το απογοητευμένο βλέμμα στο πρόσωπο του Robert δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα. Ο Christopher προσπαθεί μάταια να του φτιάξει το κέφι («ένα κομμάτι πλαστικού είναι, ξέρεις...»). Αλλά για τον Robert, το δίπλωμα που καλείται να παραδώσει είναι μια έκφραση ελευθερίας και γνήσιας οδηγικής απόλαυσης.

Το κλίμα στο αυτοκίνητο στο δρόμο της επιστροφής είναι ανάλογα μελαγχολικό … μέχρι που ο Christopher ξαφνικά αλλάζει δρόμο. Η ιδέα γι' αυτή τη συναρπαστική ταινία προήλθε από το διαφημιστικό πρακτορείο Jung von Matt για το THE GAME. Η ταινία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Marketing της BMW, διαρκεί περίπου 90 δευτερόλεπτα και είναι διαθέσιμη για προβολή σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της BMW.

TAGS SHORT VIDEOS BMW BMW I4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ