ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τι άλλαξε στην ανανεωμένη BMW M135i xDrive των 306 ίππων;

BMW
BMW M135I XDRIVE

Η τελευταία γενιά της BMW Σειράς 1 παρουσιάστηκε το 2019, με κορυφαία έκδοση της γκάμας την M135i. Δύο μόλις χρόνια μετά, η BMW προχωρά σε μια ελαφριά ανανέωση της συγκεκριμένης έκδοσης. Τι άλλαξε;

Η BMW M135i xDrive, η έκδοση υψηλών επιδόσεων της Σειράς 1, ανανεώθηκε πρόσφατα με αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και βελτιωμένο ήχο που φτάνει στην καμπίνα. Αλλαγές που έχουν ως στόχο την πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Πιο αναλυτικά, οι Βαυαροί προχώρησαν σε αλλαγές στο set-up της ανάρτησης που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα καλύτερη απόσβεση, εξασφαλίζοντας πιο ακριβή έλεγχο και βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση στην οδήγηση, ακόμα και σε οριακές συνθήκες στην πίστα.

BMW
BMW M135I XDRIVE

Για όσους αρέσκονται στις τεχνικές λεπτομέρειες, η γωνία camber των εμπρός τροχών της BMW M135i xDrive έχει αυξηθεί με σκοπό τη καλύτερη αντιστάθμιση πλευρικών φορτίων όταν το αυτοκίνητο στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Έχουν τοποθετηθεί επίσης νέες υδραυλικές βάσεις στα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης, ενώ οι βάσεις για τον υστερούντα βραχίονα και τους βραχίονες ελέγχου στον πίσω άξονα έχουν επίσης επανασχεδιαστεί. Στην ίδια στιγμή, τα σετ ελατηρίων και αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί. Το αποτέλεσμα είναι η αισθητά βελτιωμένη συμπεριφορά στις στροφές για καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού από το σύστημα διεύθυνσης.

BMW
BMW M135I XDRIVE

Η τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation) που χρησιμοποιεί αισθητήρα ολίσθησης ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU) συνεχίζει να είναι στάνταρ στην Μ135i, όπως επίσης η τετρακίνηση xDrive, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Dynamic Stability Control (DSC) με Performance Control που βελτιστοποιεί την κατευθυντικότητα κατά τη χρήση των φρένων.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας BMW TwinPower Turbo παραμένει ως είχε, αποδίδοντας 306 ίππους. Βελτιώθηκε ωστόσο ο ήχος που φτάνει στον οδηγό, ξεκινώντας από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και ενισχυόμενος μέσω των ηχείων του ηχοσυστήματος.

BMW
BMW M135I XDRIVE

Οι αλλαγές στην BMW M135i xDrive ολοκληρώνονται με μία νέα συλλογή χρωμάτων που υπογραμμίζουν το διαφορετικό χαρακτήρα της και περιλαμβάνουν τις επιλογές M Sao Paulo Yellow (μη μεταλλικό), Frozen Orange metallic και Frozen Pure Grey. Ο στάνταρ εξοπλισμός του γερμανικού σπορ χάτσμπακ περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου M 18” , ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες αλουμινίου 19” σε διάφορα σχέδια.

BMW
BMW M135I XDRIVE
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW ΣΕΙΡΑ 1 BMW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ