DACIA

Dacia Spring: το προσιτό ηλεκτρικό κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο AUTOBEST 2022

DACIA
DACIA SPRING

Το νέο Spring, το προσιτό ηλεκτρικό SUV της Dacia, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κερδίζει στα ευρωπαϊκά βραβεία του θεσμού AUTOBEST.

Το Dacia Spring αναδείχθηκε ως το Ευρωπαϊκό Best Buy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό AUTOBEST. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 32 δημοσιογράφους από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και επέλεξε το Spring, όχι απλά ως το καλύτερο, αλλά και ως το πιο συμφέρον αυτοκίνητο ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

mediatheque.renault@renault.com
DACIA SPRING

Η διάκριση αυτή αποτελεί μάλιστα μια σπουδαία πρωτιά, καθώς ο θεσμός του AUTOBEST, στα 21 χρόνια παρουσίας του, αναδεικνύει για πρώτη φορά νικητή ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έχοντας λανσαριστεί στα τέλη Μαρτίου 2021, το Dacia Spring έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 43.000 παραγγελίες.

DACIA
DACIA SPRING

Το μικρό SUV προσφέρει σε χαμηλή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο τιμή (λίγο πάνω από 20.000 € χωρίς επιδότηση στη Γερμανία), χώρους για τέσσερις επιβάτες και όλα όσα είναι απαραίτητα, όπως: σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα και σύνδεση με smartphone.

Το Spring κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων και 125 Nm ροπής που συνδυάζεται με μία μπαταρία 27,4 kWh, η οποία δίνει αυτονομία της τάξης των 305 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο (WLTP).

DACIA
DACIA SPRING

Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας, σε οικιακή πρίζα διαρκεί 14 ώρες, σε Wallbox 7,4 KWh απαιτεί 5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να φτάσει στο 80%.

Επιπροσθέτως του βραβείου που κέρδισε ως το Ευρωπαϊκό Best Buy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, το Dacia Spring διακρίθηκε και στο ECOBEST Challenge 2021, που διοργανώθηκε από το AUTOBEST, τον περασμένο Νοέμβριο, πετυχαίνοντας:

  • Μετρημένη αυτονομία σε μεικτό κύκλο, 221 km (με πιστοποιημένα 230 km κατά WLPT).
  • Εναπομείνασα αυτονομία 31 km, με το δείκτη στο ταμπλό να δείχνει 0% εναπομείνασα ενέργεια.
  • Ενεργειακή αποτελεσματικότητα της τάξης των 8,25 km/kWh, η καλύτερη τιμή που μετρήθηκε ανάμεσα στα 15 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν.
mediatheque.renault@renault.com
DACIA SPRING AUTOBEST 2022
TAGS DACIA DACIA SPRING ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ CAR OF THE YEAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ