ΑΓΟΡΑ

BYD: Με ένα SUV και ένα sedan κάνει ποδαρικό στην Ελληνική αγορά- Με προηγμένη τεχνολογία και ανάλογες τιμές

BYD_Launch in Greece
BYD_Launch in Greece ELIAS JOIDOS

Τα δύο πρώτα μοντέλα που ενσαρκώνουν το όραμα της BYD για ένα βιώσιμο μέλλον και είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, “χτυπώντας” στην κατηγορία των SUV με το Atto 3 και σε εκείνη των sedan με το Seal.

Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD, που διανέμονται στη χώρα μας από τον Όμιλο Σφακιανάκη, είναι το C-SUV, BYD Atto 3 και το πολυτελές BYD Seal που ανήκει στην κατηγορία των premium sedan, ενώ θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο πόλης BYD Dolphin και το ΒΥD Seal U που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των D-SUV. Το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση Plug-In Ηybrid (PHEV).

BYD_Launch in Greece
BYD_Launch in Greece ELIAS JOIDOS


Η αρχή ωστόσο θα γίνει με τα δύο προαναφερθέντα, που συγκεντρώνουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά και η εισαγωγική εταιρεία έκρινε πως με αυτά η διείσδυση στην αγορά, θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα μοντέλα της BYD επωφελούνται από την καινοτόμα τεχνολογία μπαταριών, Blade Battery η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης.

Βασικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, αποτελεί δομικό μέρος του αυτοκινήτου και έχει υποβληθεί με επιτυχία στις πιο σκληρές δοκιμές παθητικής ασφάλειας, όπως το Nail Penetration Test. Το 2023, οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων Νέας Ενέργειας της BYD ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες.

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίστηκε η θέση της BYD ως παγκόσμιου ηγέτη των πωλήσεων NEV. Από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2022, η BYD έχει συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες και έχει εγκαινιάσει πάνω από 250 καταστήματα σε 20 χώρες στην Ευρώπη. Στην προκειμένη περίπτωση, για τη δική μας αγορά, τα μοντέλα με τα οποία γίνεται η “εκκίνηση” είναι τα εξής:

BYD Atto 3

BYD Atto 3
BYD Atto 3 BYD


Είναι ένα ευρύχωρο και δυναμικό SUV κατηγορίας C, σχεδιασμένο για τους οδηγούς που αναζητούν υψηλές επιδόσεις σε ένα ηλεκτρικό όχημα, απολαμβάνοντας παράλληλα την άνεση και την τεχνολογία, που προσφέρουν τα συστήματα ασφάλειας και πολυμέσων.

BYD Atto 3
BYD Atto 3 BYD

Τιμή έκδοσης Comfort : 37.990€


BYD Seal

BYD Seal
BYD Seal BYD


Είναι ένα δυναμικό sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση ιδανικό για τους οδηγούς που αναζητούν την πολυτέλεια και το στιλ στην καθημερινή ηλεκτρική μετακίνησή τους. Το Seal βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το “European Car of the Year 2024”, ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο “World Car Awards 2024”.

BYD Seal
BYD Seal BYD

Τιμή έκδοσης Design: από 45.990€

TAGS ΑΓΟΡΑ BYD SEAL ATTO 3 SEAL U DOLPHIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ