BMW ΣΕΙΡΑ 3

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους
BMW M3 Touring ENES KUCEVIC

Η πρώτη M3 Touring στην ιστορία του μοντέλου έρχεται με 510 ίππους και θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Σεπτέμβριο.

Η BMW M3 έχει μακρά ιστορία που ξεκινά από το 1986. Αρχικά τη γνωρίσαμε ως coupe, με τις εκδόσεις cabrio και sedan να ακολουθούν με αυτή τη σειρά. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει BMW M3 Touring. Για όλα όμως υπάρχει τελικά η πρώτη φορά.

Η πρώτη BMW M3 Touring στην ιστορία συνδυάζει τις εκρηκτικές επιδόσεις και τον έντονα σπορ χαρακτήρα της Μ3 με την πρακτικότητα του στέισον αμαξώματος.

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους
BMW M3 Touring ENES KUCEVIC

Προφανώς κινείται από τον γνωστό 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα M TwinPower Turbo που στέλνει ισχύ 510 ίππων και ροπή 650 Nm στους τέσσερις τροχούς μέσω οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic και σύστημα τετρακίνησης M xDrive.

Οι γνώστες και λάτρεις της μάρκας έχουν ήδη αντιληφθεί πως η BMW M3 Touring διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Competition. Φαίνεται άλλωστε από την πιο άγρια εξωτερική εμφάνιση. Οι επιδόσεις είναι οι αναμενόμενες: επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 3,6 sec, 0 - 200 km/h σε 12,9 sec και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ή στα 280 km/h με το προαιρετικό M Driver’s Package.

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους
BMW M3 Touring ENES KUCEVIC

Σχετικά με την τετρακίνηση, εκτός από τη βασική ρύθμιση 4WD, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει τη λειτουργία 4WD Sport μέσω του μενού Setup. Αυτή προσφέρει μία ακόμα πιο έντονη εμπειρία της κατανομής ισχύος στους πίσω τροχούς του συστήματος M xDrive. Η απενεργοποίηση του DSC (Dynamic Stability Control) φέρνει στο παιχνίδι τη λειτουργία 2WD – κοινώς κίνηση στους πίσω τροχούς!

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το BMW Curved Display που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Αποτελείται από μία οθόνη 12,3” που αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων και μία ακόμη οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 14,9”. Οι δύο οθόνες αποτελούν ουσιαστικά ένα ενιαίο τμήμα και καλύπτονται από μία γυάλινη επιφάνεια που είναι κεκλιμένη προς τον οδηγό. Προαιρετικά διατίθεται το BMW Head-Up Display με περιεχόμενο ειδικό για M.

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους
BMW M3 Touring BMW

Στάνταρ είναι και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα M Sport με λειτουργίες μνήμης και θέρμανσης καθώς και επένδυση από δέρμα Merino, ενώ προαιρετικά διατίθενται τα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα M Carbon για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Το πίσω τμήμα της BMW M3 Touring περιλαμβάνει τρία καθίσματα πλήρους μεγέθους. Η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40. Η αναδίπλωση κάθε τμήματος ξεχωριστά ή όλων μαζί ταυτόχρονα επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από 500 λίτρα σε 1.510 λίτρα το μέγιστο, ανάλογα με τις ανάγκες.

BMW M3 Touring: Η πρώτη του είδους
BMW M3 Touring BMW

Οι παραγγελίες για τη νέα BMW M3 Touring θα υποβάλλονται από το Σεπτέμβριο, με την παραγωγή της να ξεκινά τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο.

TAGS BMW ΣΕΙΡΑ 3 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ