ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

BMW Group: Πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά στο δρόμο

BMW i7
BMW i7 BMW

Το BMW Group συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης το 2024 με ελκυστικές προσφορές προϊόντων, παρά το ασταθές περιβάλλον της αγοράς.

Η εταιρεία παρέδωσε συνολικά 82.700 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση των BEV πάνω από 27,9% για το BMW Group. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ήταν ισορροπημένα κατανεμημένες στις σημαντικότερες αγορές.

BMWi5_eDrive40_BrooklynGrey
BMWi5_eDrive40_BrooklynGrey BMW


Παράλληλα με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οχήματα υψηλών επιδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και η plug-in υβριδική τεχνολογία παραμένουν σημαντικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου συστημάτων κίνησης του BMW Group. Το BMW Group παρέδωσε 594.671 οχήματα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (+1,1%).

Η εταιρεία πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη, ειδικότερα, το εν λόγω διάστημα. Με παραδόσεις 227.784 οχημάτων BMW και MINI, το BMW Group κατέγραψε αύξηση +5,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023. Εκτός από τη σημαντική αύξηση των BEV, το BMW Group κατέγραψε επίσης αξιοσημείωτη άνοδο στις πωλήσεις μοντέλων της υπερπολυτελούς κατηγορίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW Σειρά 7 σημείωσε διψήφια αύξηση παγκοσμίως την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι τις περσινής χρονιάς. Η παράδοση του εκατομμυριοστού αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το BMW i3 (2013), δείχνει πως η γκάμα των νέας τεχνολογίας προϊόντων του Group, είναι στο “σωστό δρόμο”.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ BMW BMW GROUP ROLLS-ROYCE MINI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ