ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αυτό είναι το πρόστιμο για όποιον παρκάρει συμβατικό αυτοκίνητο σε θέση φόρτισης ηλεκτρικού

Park se thesi EV
Park se thesi EV Κ.BOIDANIS

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης φέρνει πολλές εξελίξεις στο περιβάλλον που όλοι οι οδηγοί έχουν συνηθίσει να κινούνται και μια από αυτές, έχει να κάνει με την αλλαγή χρήσης ορισμένων θέσεων στάθμευσης.

Τα ηλεκτρικά που πωλούνται παγκοσμίως, χρειάζονται και φόρτιση η οποία προκύπτει όχι μόνο από τις οικιακές πρίζες αλλά και σε δημόσιους χώρους, με φορτιστές που έρχονται να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες για γρήγορη φόρτιση και εξυπηρέτηση του κοινού που έχει “πάει στην ηλεκτροκίνηση”. Έτσι, αναπόφευκτα βλέπουμε γύρω μας να… “ξεφυτρώνουν” φορτιστές.

Park se thesi EV
Park se thesi EV K.BOIDANIS


Αυτό είναι όμως και το μόνο “ελαφρυντικό” που έχει όποιος δεν δείχνει τη δέουσα σημασία και μπροστά στο να παρκάρει το αυτοκίνητό του κοντά στην είσοδο του πολυκαταστήματος ή του εμπορικού κέντρου, αφήνει το συμβατικό του αυτοκίνητο σε θέση φόρτισης. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος που δεν έχει ηλεκτρικό, τη θέση που προορίζεται για τα ηλεκτρικά ή τα plug in υβριδικά.

Ο Κ.Ο.Κ. έχει προβλέψει ωστόσο τις περιπτώσεις αυτές, προσδιορίζοντας ως παραβατική συμπεριφορά την κατάληψη της θέσης φόρτισης, από συμβατικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, μπορεί το χρηματικό πρόστιμο να μην είναι μεγάλο, έχει όμως και μια επιπλέον ποινή που “πονάει” πολύ περισσότερο τον παραβάτη.

Συγκεκριμένα, για όποιον καταλαμβάνει θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου με άλλο, συμβατικής τεχνολογίας, η ποινή που προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. είναι χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 40 ευρώ αλλά και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 20 μέρες.

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ Κ.Ο.Κ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ