RENAULT

Αυτό είναι το νέο Renault Rafale

Renault Rafale Reveal
Renault Rafale Reveal RENAULT

Στα γαλλικά, “Rafale” σημαίνει ριπή ανέμου, ενώ παραπέμπει ταυτόχρονα και στην αεροναυπηγική, στοιχείο που αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της Renault.

Η εμφάνιση του νέου αυτοκινήτου της Renault αντανακλά ζωντάνια και σπορ χαρακτήρα. Το μεγάλο οριζόντιο καπό του, παραπέμπει στη δύναμη που κρύβεται από κάτω. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα γρίλια και τα νέα, χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα. Το καμπυλωτό καπό και ο σμιλευμένος μπροστινός προφυλακτήρας μοιάζουν να τραβούν το αυτοκίνητο προς τα εμπρός.

Renault Rafale Reveal
Renault Rafale Reveal RENAULT


Οι τονισμένοι ώμοι πάνω από τους πίσω τροχούς, αντανακλούν τη δύναμη που κινεί το αυτοκίνητο. Η εικόνα του, ακόμα και σταματημένο, δίνει αμέσως την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο θέλει να εκτοξευθεί. Η έντονα κεκλιμένη οροφή είναι και αυτή ένα ακόμα χαρακτηριστικό που παραπέμπει στην ταχύτητα. Το νέο Renault Rafale έχει μήκος 4,71 και πλάτος 1,86 μέτρα, διαστάσεις που το τοποθετούν στην καρδιά του segment D.

Τo ύψος των 1,61 μέτρων, το τοποθετεί αναμφισβήτητα ανάμεσα στα σπορ-SUV. Το μεγάλο μεταξόνιο (2,74μ.) και η γραμμή της οροφής του νέου Renault Rafale που χαμηλώνει σταδιακά καθώς πλησιάζει το πίσω τζάμι, συμβάλλουν ώστε να δημιουργείται άφθονος χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Το πίσω παρμπρίζ έχει κλίση 17 μοιρών, κάτι που βοηθά στην ιδανική αεροδυναμική απόδοση, ενώ καθιστά περιττή την ύπαρξη του πίσω υαλοκαθαριστήρα.

Renault Rafale Reveal
Renault Rafale Reveal RENAULT


Το φαρδύ μετατρόχιο εξασφαλίζει μοναδικό επίπεδο σταθερότητας και τονίζει ακόμα περισσότερο την εικόνα του πλάτους, τόσο από την κάθετη (οι τροχοί εξέχουν ελάχιστα), όσο και από την οριζόντια προοπτική (καθώς οι 20άρηδες τροχοί γεμίζουν τους θόλους). Το νέο Clio ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στη γκάμα της Renault που εφοδιάστηκε με τα νέα φώτα της μάρκας, ενώ το νέο Rafale είναι το δεύτερο.

Το σχέδιο δείχνει ξεκάθαρα τη νέα ταυτότητα της Renault: μοτίβα σε σχήμα ρόμβου, εντυπωσιακά και στιβαρά που συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του αυτοκινήτου. Η οδηγική απόλαυση, ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Renault στην εξέλιξη του νέου συστήματος κίνησης του Rafale. Το μοντέλο διαθέτει πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση στο σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced.

All-new Renault Rafale - Hybrid powertrain.jpg
All-new Renault Rafale - Hybrid powertrain.jpg RENAULT


Η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εξασφαλίζει ιδανική οδική συμπεριφορά, όχι σε βάρος της άνεσης. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced, βελτιώνει σημαντικά τους χειρισμούς και ενισχύει την ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ εξασφαλίζει ακρίβεια και αμεσότητα στις μέσες και υψηλές ταχύτητες.

Το νέο Rafale διαθέτει επιπλέον και σύστημα Vehicle Motion Control 2 (VMC 2). Πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει τους πίσω τροχούς. Προβλέπει πιο αποτελεσματικά την απώλεια πρόσφυσης, ώστε να μπορεί ο οδηγός να κινείται με ασφάλεια στις στροφές και να γνωρίζει ότι και οι τέσσερις τροχοί βρίσκονται στη βέλτιστη θέση σε ανώμαλο έδαφος.

All-new Renault Rafale
All-new Renault Rafale RENAULT


Το νέο Renault Rafale εξοπλίζεται με τον full hybrid βενζινοκινητήρα E-Tech των 200 ίππων, που συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών, χωρίς συμπλέκτη. Αυτή η κινητήρια μονάδα είναι ισχυρή, οικονομική και αυτοφορτιζόμενη, παρέχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη αναλογία απόδοσης/ κατανάλωσης της αγοράς (4,7 λ/100 km και 105 g CO2/χλμ.) και αυτονομία που προκαλεί για μεγάλα ταξίδια (έως 1.100 km).

Το ψηφιακό σύστημα OpenR του Renault Rafale, αποτελείται από δύο οθόνες σε διάταξη L: μία οριζόντια TFT 321 τ.εκ. με διαγώνιο 12,3 ιντσών στο ταμπλό (1920 x 720 pixel σε οριζόντια τοποθέτηση), και μία κάθετη 453τ.εκ. οθόνη αφής 12 ιντσών στη μέση της κονσόλας (1250 x 1562 pixel, σε κάθετη τοποθέτηση).

Renault Rafale Reveal _ GR 2.jpg
Renault Rafale Reveal _ GR 2.jpg RENAULT


Το νέο Renault Rafale διαθέτει 32 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: οδήγηση, ασφάλεια και στάθμευση. Παράλληλα, το Σύστημα Ενεργής Υποβοήθησης οδηγού προσφέρει υποβοήθηση οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 σε όλους τους τύπους δρόμων.

Αυτό το επιτυγχάνει συνδυάζοντας το Προσαρμοζόμενο Cruise Control με το σύστημα Διατήρησης Λωρίδας, αλλά και αντλώντας πληροφορίες για τη γεωγραφική θέση από συγκεκριμένους χάρτες, ρυθμίζοντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ώστε αυτή να προσαρμόζεται προληπτικά στις συνθήκες του δρόμου.

TAGS RENAULT RAFALE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ