ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Αυτό είναι το GPS app που έχει αποφυγή Δακτυλίου και αξίζει να το “κατεβάσεις”

Daktylios
Daktylios WAZE APP

Η ενεργοποίηση εκ νέου του μέτρου του Δακτυλίου, κάνει πιο επίκαιρη και χρήσιμη από ποτέ, την ύπαρξη της εφαρμογής που προτείνει διαδρομές που παρακάμπτουν τους “καυτούς” δρόμους που μπορεί να σε... “φιλέψουν” με πρόστιμο.

Ανεξάρτητα με το αν η Τροχαία έχει επιτρέψει -άτυπα- κάποιο διάστημα προσαρμογής στους οδηγούς, το κόστος του προστίμου για την κυκλοφορία μέσα στο Δακτύλιο κατά τις ημέρες και τις ώρες που το μέτρο είναι σε ισχύ, βάσει Κ.Ο.Κ., είναι 100 ευρώ. Προφανώς και δεν είναι “εποχή για ηρωισμούς” και το να παίζει κανείς κορώνα- γράμματα για το αν θα του επιβληθεί πρόστιμο, δεν είναι και ότι πιο φρόνιμο.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, είναι μια εφαρμογή στην οποία να μπορεί να παραμετροποιηθεί η εκάστοτε προτεινόμενη διαδρομή στο GPS, ανάλογα με το αν κυκλοφορεί ή όχι το αυτοκίνητό μας. Και όχι, η Google δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο στους “Χάρτες” της (Google Maps), καθώς εκεί δεν υπάρχει καν ως περίμετρος σηματοδοτημένη, αυτή του Δακτυλίου της Αθήνας.

GPS DAKTYLIOS
GPS DAKTYLIOS K.BOIDANIS


Για όσους κινούνται τακτικά στο κέντρο και τη χρειάζονται, η εφαρμογή Waze είναι η μόνη που μπορεί να ενημερωθεί για το τελευταίο νούμερο του αριθμού κυκλοφορίας, ενώ διαθέτει τα όρια του Δακτυλίου και προτείνει τις διαδρομές ανάλογα με την ημερομηνία- και συνεπώς, ανάλογα με το αν “κυκλοφορεί” το εκάστοτε όχημα στο κέντρο ή όχι.

Με τη χρήση της, γίνεται πιο εύκολη η ζωή του οδηγού που θέλει να κινείται στο κέντρο ή και γύρω από αυτό, χωρίς να κινδυνεύει να του “βγει ξινό” επειδή -άθελά του, ίσως- μπήκε μέσα στα όρια του Δακτυλίου. Άρα προτείνεται το “κατέβασμά” της και η χρήση της, μια και η απλή χρήση του Google Maps -πάνω στην πλατφόρμα αυτή “πατάει” άλλωστε- δε διαθέτει τέτοια παραμετροποίηση.

TAGS ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ