ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Aston Martin Valkyrie Spider θα βγει μόνο σε 85 αντίτυπα

Αυτή η Aston Martin Valkyrie Spider θα βγει μόνο σε 85 αντίτυπα

Συνδυασμός αεροδυναμικής και επιδόσεων εμπνευσμένης από τη Φόρμουλα 1, σε συνδυασμό με οδήγηση με ανοιχτή οροφή.

Η νέα… αράχνη Valkyrie, που παρουσιάστηκε στο Pebble Beach Concours d’ Elegance, είναι ένα συναρπαστικό βήμα στην εξέλιξη της Aston Martin Valkyrie. Υπόσχεται μια ακόμα πιο έντονη εμπειρία, με οδήγηση χωρίς οροφή σε ένα από τα πιο ακραία υπερ-αυτοκίνητα του κόσμου. Εμπειρία που προσομοιάζει με αυτή ενός μονοθεσίου F1, χωρίς να περιορίζεται στην πίστα.

Για τη δημιουργία της, έχει βάλει το χεράκι του ο Αντριαν Νιούι, της Red Bull, με την οποία η Aston Martin συνεργάζεται στη Φόρμουλα 1.

Ενώ το μοναδικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης V12 της Aston Martin Valkyrie παραμένει αμετάβλητο, το Valkyrie Spider έχει αναθεωρήσεις στη δομή από ανθρακονήματα, καθώς και ακριβή επαναβαθμονόμηση τόσο των ενεργών αεροδυναμικών όσο και των ενεργών συστημάτων του σασί.

Αυτή η Aston Martin Valkyrie Spider θα βγει μόνο σε 85 αντίτυπα

Το κλειδί για την πρωτοφανή απόδοση της Valkyrie Spider είναι η εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή και το πακέτο αεροδυναμικής υψηλής ισχύος, που φέρνουν το Valkyrie Spider να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα άνω των 330 χλμ./ώρα με την οροφή να έχει αφαιρεθεί και 350 χλμ./ώρα, με την οροφή στη θέση της, όντας η πιο γρήγορη Aston Martin που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Οι επιβάτες είναι δεμένοι με ζώνη ασφαλείας 6 σημείων, ενώ η κεντρική κάμερα οπισθοπορείας μαζί με εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, βοηθούν τον οδηγό τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το Valkyrie Spider θα προσφέρεται και με αφαιρούμενη ελαφριά οροφή που αποτελείται από κεντρικό πάνελ από ανθρακονήματα, που κολλάει στη «μπανιέρα» στο πίσω μέρος και στο περίβλημα του παρμπρίζ στο μπροστινό μέρος, μαζί με ένα ζευγάρι πολυανθρακικά παράθυρα οροφής, που έχουν μεντεσέδες και στις δύο πλευρές. Με το άνοιγμα των θυρών, η οροφή μπορεί απλά να σηκωθεί και να αποθηκευτεί. Μάλιστα, έχουν γίνει τροποποιήσεις στη «μπανιέρα» από ανθρακονήματα για να υποστηρίξουν τα αφαιρούμενα πάνελ οροφής και την πολυτελή διάταξη ανοιχτού τύπου, καθώς και νέες πόρτες.

Στην κανονική έκδοση, οι διεδρικές πόρτες, οι οποίες είναι μοναδικές για τη Valkyrie Spider, έχουν επανασχεδιαστεί με κλίση προς τα εμπρός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, δήλωσε ότι «ανυπομονώ να ακούσω τον ήχο του V12 κινητήρα των 6.5 lt που στρέφεται σε πάνω από 11.000 σ.α.λ. με αφαιρούμενη την οροφή». Εμείς να δεις...

Αυτή η Aston Martin Valkyrie Spider θα βγει μόνο σε 85 αντίτυπα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ