ROLLS-ROYCE

Αυτή είναι η μοναδική Rolls-Royce Amethyst Droptail

Rolls-Royce Amethyst
Rolls-Royce Amethyst ROLLS-ROYCE PRESSCLUB

Σε μια ιδιωτική εκδήλωση στην Ελβετία, η Rolls-Royce παρουσίασε στον πελάτη που την παρήγγειλε, τη μοναδική Amethyst Droptail που πραγματικά αποτελεί την απόλυτη έκφραση πολυτέλειας σε τέσσερις τροχούς.

Η Rolls-Royce Motor Cars έχει την τιμή να παρουσιάσει τη Rolls-Royce Amethyst Droptail, ένα συναρπαστικό κατασκευαστικό αριστούργημα με το οποίο γιορτάζει την πολιτιστική της κληρονομιά, μαζί με την οικογενειακή κληρονομιά και τα προσωπικά πάθη του πελάτη που την παράγγειλε. Η Rolls-Royce Droptail αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη ερμηνεία του αμαξώματος roadster για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή της μάρκας.

Rolls-Royce Amethyst
Rolls-Royce Amethyst ROLLS-ROYCE PRESSCLUB


Καθορισμένο από το οικείο και κομψό εσωτερικό του, το Droptail γιορτάζει τον ρομαντισμό της διθέσιας αυτοκίνησης. Μόλις τέσσερα Droptail θα κατασκευαστούν, οι οποίες ενώ μοιράζονται ένα κοινό στυλ αμαξώματος, οι ατομικές και άκρως προσωπικές “πινελιές” λένε τη μοναδική ιστορία του ιδιοκτήτη κάθε αυτοκινήτου.

Το Amethyst Droptail εμπνέεται από τον πολύτιμο λίθο αμέθυστου, τη γενέθλια πέτρα του γιου του πελάτη, που εκτός των άλλων θεωρείται και ως ένα διαρκές σύμβολο αγνότητας, διαύγειας και ανθεκτικότητας. Η Amethyst Droptail ανατέθηκε από έναν πελάτη της εταιρείας, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση έχει εξελιχθεί από μια μπουτίκ πολύτιμων λίθων σε μια πολυεθνική εταιρεία.

Rolls-Royce Amethyst
Rolls-Royce Amethyst ROLLS-ROYCE PRESSCLUB


Με τον τρόπο αυτό, η Amethyst Droptail αποτίει φόρο τιμής στην οικογενειακή του κληρονομιά. Η εξωτερική βαφή αποτυπώνει την απόχρωση του αγριολούλουδου Globe Amaranth, που ανθίζει στην έρημο κοντά σε ένα από τα σπίτια του πελάτη. Ο διχρωμικός συνδυασμός -ένα ασημί που ονομάζεται Globe Amaranth και ένα βαθύ μωβ χρώμα Amethyst- αντανακλά τα πολλαπλά στάδια της άνθισης του λουλουδιού.

Στο κάτω μέρος του αμαξώματος, εντοπίζονται πολλά μέρη από ανθρακόνημα, ενώ αναδεικνύονται και οι τροχοί των 22 ιντσών του μοντέλου. Η μοναδική επεξεργασία της μάσκας Pantheon αντικατοπτρίζει ένα άλλο πάθος του πελάτη και της οικογένειάς του: την υψηλή ωρολογοποιεία. Τα πτερύγια της μάσκας της Amethyst Droptail είναι μερικώς βουρτσισμένα στο χέρι και μερικώς γυαλισμένα- μια διαδικασία διάρκειας περισσότερων από 50 ωρών.

Rolls-Royce Amethyst Droptail
Rolls-Royce Amethyst Droptail ROLLS-ROYCE PRESSCLUB

Η βάση από αμέθυστο του Spirit of Ecstasy στην άκρη του καπό και στους περιστροφικούς διακόπτες στο ταμπλό, αποτίουν φόρο τιμής στην πρώιμη επιχείρηση πολύτιμων λίθων του πελάτη. Κάθε πέτρα που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του αυτοκινήτου, εξετάστηκε από ειδικούς εντός της εταιρείας του πελάτη προτού εγκριθεί τελικά από τον ίδιο προσωπικά.

Το εσωτερικό της Rolls-Royce Amethyst Droptail χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός καμβάς για εξαιρετικά προσαρμοσμένες ξύλινες κατασκευές. Το Amethyst Droptail διαθέτει την πιο εκτεταμένη ξύλινη επιφάνεια στην ιστορία της μάρκας. Γνήσιο ξύλο βρίσκουμε από την πρόσοψη και τις πόρτες του αυτοκινήτου, μέχρι το πάνελ που τυλίγεται γύρω από τον οδηγό και το συνοδηγό, το κεντρικό υποβραχιόνιο και το πίσω deck.

Rolls-Royce Amethyst Droptail
Rolls-Royce Amethyst Droptail ROLLS-ROYCE PRESSCLUB

Η επιλογή υλικού ξεκίνησε με ένα δείγμα ξύλου που προσφέρθηκε από τον πελάτη και η διαδικασία επιλογής του, διήρκησε πάνω από 6 μήνες, με εκτενή επιθεώρηση περισσότερων από 100 κορμών προκειμένου να βρεθεί η ιδανική για την περίσταση πρώτη ύλη και να ξεκινήσει η σχετική επεξεργασία.

Το πίσω μέρος του deck της Droptail που βρίσκεται ανάμεσα στους επιβάτες, εκτελεί και αεροδυναμικό έργο παράγοντας κάθετη δύναμη για τη βελτίωση της ευστάθειας όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με ταχύτητα. Ένα αφαιρούμενο σκληρό hard top έχει σχεδιαστεί για να δίνει στη Rolls-Royce Droptail δύο διακριτούς χαρακτήρες.

Rolls-Royce Amethyst Droptail
Rolls-Royce Amethyst Droptail ROLLS-ROYCE PRESSCLUB


Χωρίς την οροφή, η Droptail είναι ένα ευέλικτο roadster, ενώ με την οροφή στη θέση της, είναι ένα πολύ δυναμικό coupe με δραματική εμφάνιση. Η οροφή διαθέτει ηλεκτροχρωμικό γυαλί, το οποίο μπορεί να αλλάξει χρώμα και να γίνει φιμέ σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Στο ταμπλό, το ρολόι της Vacheron Constantin -ειδική παραγγελία του πελάτη- κλέβει την παράσταση.

Το «Les Cabinotiers Armillary Tourbillon» ρολόι, έχει μια περίπλοκη κίνηση και είναι τοποθετημένο σε μια ειδικά σχεδιασμένη βάση. Τα όργανα συνδυάζουν ένθετα σε χρώμα αμέθυστου με το μερικώς βουρτσισμένο και γυαλισμένο φινίρισμα των δεικτών του ρολογιού, αντικατοπτρίζοντας την ολιστική σχεδιαστική επεξεργασία του Amethyst Droptail.

Rolls-Royce Amethyst Droptail
Rolls-Royce Amethyst Droptail ROLLS-ROYCE PRESSCLUB


Το ρολόι είναι κολλημένο σε μια λευκοχρυσή πλάκα βάσης με χειροποίητο μοτίβο sunburst guilloché. Ολόκληρο το αυτοκίνητο, είναι μια δημιουργία που “απογειώνει” την εικόνα του τμήματος Rolls-Royce Coachbuild, που είναι δημιουργημένο από τη μάρκα για οραματιστές πιστούς πελάτες που επιθυμούν να “πάνε πιο πάνω” από την υπάρχουσα γκάμα μοντέλων της Rolls-Royce.

Rolls-Royce Amethyst Droptail
Rolls-Royce Amethyst Droptail ROLLS-ROYCE PRESSCLUB


Το τμήμα Coachbuild της μάρκας δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργούν δυνατές εκφράσεις του προσωπικού γούστου. Σε στενή, συνεχή συνεργασία με τους κορυφαίους ειδικούς και τεχνίτες της Rolls-Royce, η Coachbuild προσφέρει στους πιστούς πελάτες της μάρκας, σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες δημιουργικού πειραματισμού.

TAGS ROLLS-ROYCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ