MERCEDES-BENZ

Αυτή είναι η εντυπωσιακή νέα Mercedes-Benz CLE

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG

Το μεγάλο coupe της Mercedes-Benz, έρχεται να παίξει ένα διττό ρόλο στη γκάμα της εταιρείας, καθώς θα καλύψει το “κενό” των C-Coupe και E-Coupe και μάλιστα όπως φαίνεται με τρόπο ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Όπως όλα τα coupe στην ιστορία της Mercedes-Benz, έτσι και η νέα CLE, αποπνέει μια στιβαρότητα ενώ είναι με ένα δικό της τρόπο ντελικάτη και κομψή. Ο δυναμισμός της εμφάνισής της, τονίζεται ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος, όπου το ανάγλυφο καπό έρχεται να συμπληρώνει τις προσδοκίες που δημιουργούν τα μεγάλα ανοίγματα της μάσκας που είναι “ένα κομμάτι” με τον προφυλακτήρα.

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG


Αξίζει να σημειωθεί πως στο κάτω μέρος της, η μπροστινή όψη του αυτοκινήτου παραπέμπει έως και στην AMG-One, με τις καμπυλωτές επιφάνειες εκατέρωθεν. Από το πλάι, το μοντέλο αναδεικνύει την κομψότητά του, με τις χυτές του γραμμές να διαμορφώνουν ένα αλάνθαστα coupe προφίλ που έχει πολύ στιβαρή διαμόρφωση. Στοιχείο ανυπέρβλητης κομψότητας, είναι και η απουσία πλαισίου στα παράθυρα των θυρών.

Οι μεγάλοι τροχοί της νέας CLE, χωρίς να είναι αυτό που λέμε “ακροβολισμένοι”, αναδεικνύουν και τους μικρούς προβόλους- περισσότερο εμπρός και λιγότερο πίσω, όπου όπως όλα τα coupe που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και η CLE, έχει μια ισορροπία όγκων με μεγαλύτερη απόσταση των πίσω τροχών από τον εγγύτερο προφυλακτήρα.

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG


Το πίσω μέρος είναι το πιο “καθαρό” από τις τρεις βασικές όψεις του μοντέλου αλλά ίσως και το πιο εντυπωσιακό, καθώς μοιάζει η πόρτα του χώρου των αποσκευών και το πίσω παρμπρίζ, να μοιράζονται την κλίση και να φαίνονται γραμμικά, ως συνεχόμενη γραμμή. Η CLE αξίζει να σημειωθεί πως έχει μήκος 4,85 μέτρα, με μεταξόνιο 2,86 μέτρα.

Με τα παραπάνω δεδομένα, μιλάμε μάλλον για το πιο ευρύχωρο μοντέλο της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία των premium coupe, με τις θέσεις των πίσω να έχουν αρκετό “αέρα” για τα γόνατα των φιλοξενούμενών τους. Οι μπροστά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, κάθονται αρχοντικά και έχουν μπροστά τους το πολύ ενδιαφέρον ταμπλό με την πλέον εξελιγμένη έκδοση του MBUX.

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG


Η διάταξη με το μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την αντίστοιχα μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα (που για την ιστορία έχει διαγώνιο 11,9 ιντσών) κάνει το μοντέλο να “ακροβατεί” ανάμεσα στη φουτουριστική εικόνα και στο πλέον σύγχρονο ταμπλό που μπορεί να αντικρίζει κανείς σε coupe αυτοκίνητο.

Το ποιοτικό δέρμα καλύπτει κάθε επιφάνεια με την οποία έρχονται σε επαφή οδηγός και επιβάτες. Σε ότι έχει να κάνει με τη μεταφορική ικανότητα του νέου μοντέλου, ο χώρος των αποσκευών τηςνέας CLE έχει χωρητικότητα 420 λίτρων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο από τα τέλη του έτους που διανύουμε.

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG


Οι επιλογές περιλαμβάνουν κινητήρας diesel αλλά και βενζίνης και περιλαμβάνουν δύο δίλιτρους τετρακύλινδρους με ισχύ 204 (CLE 200 και 200 4MATIC) και 258 ίππων (CLE 300 4MATIC), καθώς και ένα diesel (CLE 220d) με 200 ίππους. Στη κορυφή της γκάμας στην πρώτη φάση διάθεσης του μοντέλου, τοποθετείται η έκδοση CLE 450 4MATIC με 381 ίππους από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Mercedes-Benz CLE neue
Mercedes-Benz CLE neue MERCEDES-BENZ AG


Σύντομα μετά το λανσάρισμα, θα ακολουθήσει και μια plug-in υβριδική έκδοση. Στα high lights του μοντέλου, ανήκουν τόσο η ενεργητική ανάρτηση ορισμένων εκδόσεων, όσο και η τετραδιεύθυνση. Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αφορούν και στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου με μαλακή οροφή, που θα ακολουθήσει μέσα στο 2024.

TAGS MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ CLE MERCEDES-BENZ C-CLASS MERCEDES-BENZ E-CLASS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ