ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτά κάνουν το νέο MINI Aceman SE να ξεχωρίζει στην έκδοση Favoured

MINI Aceman
MINI Aceman MINI

Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του MINI Aceman το καθιστούν έναν ευέλικτο σύντροφο στις αστικές περιοχές. Με πέντε καθίσματα, γενναιόδωρους χώρους και μήκος λίγο μικρότερο των τεσσάρων μέτρων, το μοντέλο αυτό γεφυρώνει την “απόσταση” ανάμεσα στο MINI Cooper και στο Countryman.

Με το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τις προοδευτικές αναλογίες ενός crossover οχήματος και τα καινοτόμα ψηφιακά χαρακτηριστικά του, το MINI Aceman φέρνει μια φρέσκια πνοή στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων. Το MINI Aceman SE αποδίδει ροπή 330 Nm και ισχύ 218 ίππων. Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα.

MINI Aceman
MINI Aceman MINI


Με αυτονομία 405 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, το MINI Aceman SE διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ταξίδια εκτός των ορίων της πόλης. Το χαρακτηριστικό για τη μάρκα άμεσο σύστημα διεύθυνσης υπογραμμίζει την ευέλικτη και δυναμική οδηγική συμπεριφορά. Τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, βοηθούν στην οδήγηση και τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Parking Assistant Professional εντοπίζει με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια τις πιθανές θέσεις στάθμευσης. Και, εάν ο οδηγός το επιθυμεί, αναλαμβάνει αυτόματα ολόκληρη τη διαδικασία στάθμευσης για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Μια μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh τροφοδοτεί τον αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως και 95 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC.

MINI Aceman
MINI Aceman MINI

Αυτό σημαίνει ότι μόλις 30 λεπτά αρκούν ώστε η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας να φτάσει από το 10% στο 80%. Σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος η μέγιστη ισχύς φόρτισης που υποστηρίζεται είναι 11 kW. Οι πολύ κοντοί πρόβολοι καθιστούν το MINI Aceman ιδιαίτερα ευέλικτο στην αστική κυκλοφορία. Ο κλασικός διαχωρισμός τριών τμημάτων – αμάξωμα, γυάλινες επιφάνειες και οροφή - επαναπροσδιορίζεται.

Η ομαλή μετάβαση από τις μεταλλικές στις γυάλινες επιφάνειες του οχήματος και οι ενσωματωμένες χειρολαβές των θυρών που δεν προεξέχουν, βελτιστοποιούν τις αεροδυναμικές ιδιότητες προς όφελος της αυτονομίας. Το crossover μοντέλο διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Ο αποκλειστικός χρωματισμός Rebel Red αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την προοδευτική σχεδίαση στην έκδοση Favoured.

MINI Aceman
MINI Aceman MINI

Η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών σε μαύρο χρώμα δημιουργούν έντονη αντίθεση. Σε συνδυασμό με τις στιβαρές γραμμές και το αθλητικό του ανάστημα, το MINI Aceman εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Ένα απολύτως μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα του MINI Aceman σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι οι χαρακτηριστικοί θόλοι των τροχών με την επιμήκη και διευρυμένη σχεδίαση και την απότομη κατεύθυνση που έχουν προς τα κάτω.

Εξοπλισμένο στάνταρ με ράγες οροφής και αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, τροχούς με έντονη σχεδίαση με διάμετρο από 17 έως 19 ίντσες και προστατευτικές ποδιές μπροστά, πίσω και στο πλάι του οχήματος, το MINI Aceman αποπνέει ευελιξία και διάθεση για περιπέτεια. Η μινιμαλιστική σχεδίαση του cockpit του MINI Aceman παραπέμπει στο κλασικό Mini του εφευρέτη του μοντέλου, Sir Άλεκ Ισιγόνης.

MINI Aceman
MINI Aceman MINI


Η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED στο κέντρο και η χαρακτηριστική μπάρα διακοπτών από κάτω προσφέρουν στον οδηγό και τον συνοδηγό άνετο χειρισμό με μεγάλη ελευθερία. Η μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα συνεχίζεται στις καμπύλες επιφάνειες του ταμπλό που καλύπτονται με πλεκτό υλικό. Στην έκδοση Favoured, το ύφασμα σε χρώμα petrol με πορτοκαλί χρωματική διαβάθμιση επεκτείνεται στο εσωτερικό της πόρτας.

Για περισσότερη άνεση και εξατομίκευση της εμπειρίας, το smartphone εκτελεί χρέη κλειδιού και διευκολύνει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου. Με την καινοτόμο επιλογή MINI Digital Key Plus, τα μπροστινά και πίσω φώτα ξεκινούν μια προβολή καλωσορίσματος μόλις ο οδηγός βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων και οι πόρτες ξεκλειδώνουν αυτόματα.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ MINI MINI ACEMAN ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ