FORD PRO

Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν πραγματικά ξεχωριστό το νέο Transit Connect από τη Ford Pro

TRANSIT_CONNECT_LWB
TRANSIT_CONNECT_LWB FORD

Η Ford Pro ολοκληρώνει σήμερα τον εξηλεκτρισμό της οικογένειας Transit στην Ευρώπη με το ολοκαίνουργιο compact van Transit Connect, στο οποίο εισάγει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Ford Pro αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο συμπαγές βαν Transit Connect, ολοκληρώνοντας τη νέα γενιά της γκάμας εξηλεκτρισμένων επαγγελματικών οχημάτων υψηλής παραγωγικότητας της οικογένειας Transit της μάρκας στην Ευρώπη. Τα προηγμένα, αποδοτικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνουν τώρα το πρώτο plug-in υβριδικό Transit Connect, το οποίο προσφέρει στους επαγγελματίες οδηγούς μια γενναιόδωρη ηλεκτρική αυτονομία 110 χιλιομέτρων.

TRANSIT_CONNECT_LWB
TRANSIT_CONNECT_LWB FORD


Η ικανότητα μεταφοράς φορτίου έχει βελτιωθεί, ενώ η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης έχει αυξηθεί φτάνοντας έως και τα 3,7 m3. Πρόσθετα premium χαρακτηριστικά στο νέο Ford Transit Connect είναι μεταξύ άλλων η νέα επιλογή έξυπνης τετρακίνησης, το συνδεδεμένο ψηφιακό cockpit και τα περισσότερα από ποτέ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση, είτε για έναν αστικό στόλο οχημάτων, οι διαχειριστές του Transit Connect μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους μέσω της υποστήριξης που παρέχει η Ford Pro, η οποία περιλαμβάνει λογισμικό, σέρβις, αλλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και μια ειδική λύση οχημάτων στόλου για τηλεματική.

TRANSIT_CONNECT_LWB
TRANSIT_CONNECT_LWB FORD


Η ολοκαίνουργια, τρίτη γενιά του Transit Connect αποτελεί μέρος της πιο ισχυρής στην ιστορία σειράς συμπαγών βαν μοντέλων της Ford Pro, μαζί με το ολοκαίνουργιο Transit Courier και το επερχόμενο ηλεκτρικό E-Transit Courier. Στα πλαίσια ενός σχεδίου για το σταδιακό λανσάρισμα του μοντέλου, η παραγωγή του Transit Connect ξεκινά την άνοιξη του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις για την πετρελαιοκίνητη έκδοση βαν να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Το Transit Connect PHEV θα ενταχθεί στη γκάμα πριν από το τέλος του έτους, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2025. Με το νέο Transit Connect PHEV της Ford Pro ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της οικογένειας Transit στην Ευρώπη, μετά την εισαγωγή του κορυφαίου στην κατηγορία E-Transit, του ηλεκτρικού E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την πρώτη ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου βαν στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη, και του E-Transit Courier.

TRANSIT_CONNECT_LWB
TRANSIT_CONNECT_LWB FORD


Στην κορυφή της ολοκαίνουργιας σειράς κινητήριων συνόλων του Transit Connect βρίσκεται το πρώτο στην ιστορία του μοντέλου plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 EcoBoost με μια μπαταρία υψηλής τάσης και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 150 PS και 350 Nm ροπής. Το σύστημα κίνησης πλαισιώνεται από ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 770 kg και το μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου 1.400 kg. Το Transit Connect PHEV στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία έως και 110 km και στη λειτουργία EV μπορεί να αποδίδει ροπή έως και 330 Nm εξυπηρετώντας ιδανικά τα καθήκοντα αστικών διανομών. Οι πελάτες μπορούν να αναπληρώσουν την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ταχυφορτιστή DC με μέγιστη ισχύ 50 kW.

Εφόσον χρειαστεί ή να την φορτίσουν πλήρως χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή AC των 11 kW του αυτοκινήτου πριν από την επόμενη βάρδια. Τρία είναι τα drive modes που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας:

• EV Now, για οδήγηση χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα

• EV Auto, που εξισορροπεί τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης

• EV Later, για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για μετέπειτα χρήση – χρήσιμο κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους πριν από τη μετάβαση στην πόλη

TRANSIT_CONNECT_LWB
TRANSIT_CONNECT_LWB FORD


Το νέο Ford Transit Connect έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων των πελατών. Γι' αυτό και η Ford Pro προσφέρει το μοντέλο με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, σε αμάξωμα Van δύο θέσεων ή Kombi πέντε θέσεων. Η νέα σχεδίαση του χώρου φόρτωσης της έκδοσης panel van του Transit Connect προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα 3,1 m3 ή 3,7 m3 ανάλογα με την επιλογή του μήκους του μεταξονίου.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 820 kg, ενώ η ανταγωνιστική ικανότητα ρυμούλκησης των 1.500 kg επιτρέπει στους πελάτες να ρυμουλκούν μία μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τους. Η υποστήριξη από τη Ford Pro μπορεί να βοηθήσει τους διαχειριστές του Transit Connect να επιταχύνουν την παραγωγικότητα μεγιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας και περιορίζοντας το κόστος ιδιοκτησίας.

TRANSIT_CONNECT_PHEV_SWB
TRANSIT_CONNECT_PHEV_SWB FORD


Η Ford Pro έχει περισσότερους από 200 συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη στο διαπιστευμένο δίκτυο Ford Pro Convertor. Αυτοί οι συνεργάτες είναι σε θέση να προσφέρουν μια σειρά από δημοφιλείς μετασκευές στα συμπαγές βαν (μεταξύ των οποίων οχήματα-ψυγεία και οχήματα με χώρο φόρτωσης διαμορφωμένο με ράφια), όλα με την τεχνική υποστήριξη και έγκριση της Ford Pro Special Vehicles, αλλά και με aftersales φροντίδα αντίστοιχη με εκείνη που συνοδεύει ένα εργοστασιακών προδιαγραφών όχημα της Ford Pro.

TAGS FORD PRO FORD TRANSIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ