ΑΓΟΡΑ

Αυτά είναι τα 5 πιο οικονομικά και αξιόλογα B-SUV της ελληνικής αγοράς

Best Buy B-SUV
Best Buy B-SUV MG

Οι πέντε πιο προσιτές προτάσεις στην κατηγορία των B-SUV, έχουν ως κοινό παρονομαστή τη διάθεση να παίξουν το ρόλο του οικογενειακού, με την ίδια άνεση που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε αγοραστή με διάθεση για εκτός δρόμου περιπέτεια- έστω και light.

Μένουν κάτω από τα 20 χιλιάρικα και μπορούν να δώσουν πολλαπλάσιες χαρές σε όσους έχουν την ανάγκη να κινηθούν προς την κατηγορία των υπερυψωμένων SUV μοντέλων, που τονίζοντας την αίσθηση ανεξαρτησίας του οδηγού τους, μπορούν να υποστηρίξουν με αρκετή άνεση την εκτός δρόμου κίνηση. Δεν είναι τα μοντέλα με τα οποία θα “ανοίξει δρόμο” -σαν τον Αννίβα- κάποιος οδηγός.

Είναι όμως απόλυτα αξιόλογες προτάσεις αγοράς που προσφέρουν υπεροπλία σε επίπεδο εξοπλισμού, τεχνική αρτιότητα και υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, με ονόματα κατασκευαστών που έχουν γράψει τις δικές τους “χρυσές σελίδες” στο βιβλίο της ιστορίας της αυτοκίνησης. Σας τα παραθέτουμε αλφαβητικά, δίνοντας σε κάθε περίπτωση τα σημεία που αντικειμενικά, είναι τα “δυνατότερα” ανά περίπτωση.

Citroen C3 Aircross από 19.900 ευρώ

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross CITROEN


Το μοντέλο της Citroen γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία επιτυχίας μέσα στη γκάμα των μοντέλων του Γάλλου κατασκευαστή. Η άνεση που προσφέρει είναι παροιμιώδης, όπως και η αίσθηση της ευρυχωρίας, από τη διαμόρφωση του αμαξώματος με το αυξημένο ύψος για τους επιβάτες- από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί και ο χώρος των αποσκευών. Με το βασικό κινητήρα το C3 Aircross δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά κινείται αξιοπρεπώς όπου και αν του ζητηθεί να το κάνει.

Dacia Sandero Stepway από 18.540 ευρώ

Dacia Sandero Stepway
Dacia Sandero Stepway DACIA


Το Dacia Sandero Stepway είναι η πιο hardcore εκδοχή του Sandero Streetway και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και πάνω από τους τροχούς. Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας με τους 90 ίππους, είναι αναμφίβολα ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του μοντέλου, το οποίο χάρη σε αυτόν δεν έχει κάτι να ζηλέψει σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και σε οικονομία στη χρήση.

MG ZS από 18.950 ευρώ

MG ZS
MG ZS MG MOTOR


Ειδικά για το ZS, θα πρέπει να “ξεψαχνίσει” κανείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις, προκειμένου να το κατατάξει στα B-SUV, καθώς το new entry μοντέλο στην ελληνική αγορά, “φλερτάρει” βάσει διαστάσεων με την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Όπως και να έχει πάντως, το MG ZS είναι ένα εξαιρετικά εξοπλισμένο μοντέλο με πλούσιους χώρους και εχέγγυα υποστήριξης από την ελληνική αντιπροσωπεία, που προσφέρεται σε τιμή- πρόκληση. Όπως είναι αναμενόμενο, ο βασικός 1.500άρης κινητήρας, δε διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις που προσφέρει αλλά είναι πολιτισμένος και μπορεί να αποδειχτεί αρκετά οικονομικός.

Seat Arona από 19.890

Seat Arona
Seat Arona SEAT


Ανέκαθεν το Arona ήταν μια από τις πλέον “έξυπνες” επιλογές στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Με διαστάσεις που το κατατάσσουν ανάμεσα στα B-SUV, ενώ με τρόπο χαρισματικό ελίσσεται ως μικρό αυτοκίνητο σε αστικό περιβάλλον, το Arona είχε πάντα το “κάτι παραπάνω” να προσφέρει σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα που το εφοδίαζε. Τώρα, στην τελευταία του εκδοχή, το Arona με την τιμή αγοράς κάτω από τα 20 χιλιάρικα, είναι ακόμα ένα από τα μοντέλα που αξίζει τον κόπο να δει κανείς από κοντά.

Suzuki Vitara από 19.580 ευρώ

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara SUZUKI


Το Vitara είναι το μοντέλο που “παίρνει εύκολα το χρίσμα” καθότι έχει την ιστορία και το όνομα της Suzuki πάνω του να παίζουν το ρόλο των εγγυητών για την ορθότητα της επιλογής. Η βασική του έκδοση με τον turbo κινητήρα των 1,4 λίτρων, προσφέρει ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο μοντέλο και το τοποθετεί στην κορυφαία θέση μεταξύ των επιλογών που έχουμε ξεχωρίσει εδώ. Τι κι αν είναι προσθιοκίνητο; Το Vitara με την εξαιρετική ποιότητα της κατασκευής του, αποδεικνύεται “αλεξίσφαιρο” και ιδιαίτερα σκληροτράχηλο.

TAGS ΑΓΟΡΑ SEAT MG SUZUKI DACIA CITROEN SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ