ΑΓΟΡΑ

Αυτά είναι τα 5+1 πιο αξιόλογα SUV που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Renault Captur
Renault Captur RENAULT

Από τα SUV που έχουμε οδηγήσει, ξεχωρίζουμε τις εκδόσεις χωρίς τέλη κυκλοφορίας και σας προτείνουμε τις πέντε (συν μία) πλέον αξιόλογες περιπτώσεις της ελληνικής αγοράς.

Δεν είναι και λίγο, να έχεις στη διάθεσή σου χώρους, άνεση και δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης έτσι όπως όλα τα παραπάνω ορίζονται από τις σύγχρονες SUV προτάσεις. Καθόλου όμως “δεν θα χάλαγε” κανέναν υποψήφιο αγοραστή και η όποια απαλλαγή από ορισμένα πάγια έξοδα λειτουργίας και χρήσης. Μια τέτοια περίπτωση πάγιου εξόδου, είναι και τα τέλη κυκλοφορίας.

Αυτά που πλέον ορίζονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων και με τον τρόπο αυτό, μπορεί κάποιο μοντέλο να γίνει “ξαφνικά” λίγο πιο ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Παρακάτω λοιπόν, παραθέτουμε αλφαβητικά τις πέντε προτιμότερες κατά την άποψη της συντακτικής ομάδας του Sport24 που ασχολείται με το αυτοκίνητο.

Citroen C3 Aircross 1.5 BlueHDi 110 PS από 20.700€

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross CITROEN


Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουμε το C3 Aircross σε μια λίστα διακριθέντων. Το μοντέλο που εκπροσωπεί τη Citroen στην κατηγορία των B-SUV, είναι ιδιαίτερα άνετο και ως τέτοιο μπορεί και μόνο γι’ αυτό, να πάρει το “χρίσμα” της επιλογής από αρκετούς ενδιαφερόμενους. Η τελευταία του ανανέωση το έχει εφοδιάσει με τεχνολογική πληρότητα, εκτός της μηχανολογικής αρτιότητας που το χαρακτηρίζει. Ο τετρακύλινδρος diesel κινητήρας των 1,5 λίτρων, αποδίδει 110 ίππους και 250 Nm που είναι παραπάνω από αρκετά για τις ανάγκες κάθε οικογενειάρχη, εμφανίζοντας εξαιρετικά στοιχεία οικονομίας στο καύσιμο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Renault Captur 1.0 TCe LPG 100 PS από 23.810€

Renault Captur
Renault Captur RENAULT


Δεν είναι μόνο το θελκτικό πακέτο που βλέπει κανείς στο Renault Captur. Η σύγχρονη εκδοχή του με τον πληρέστατο εξοπλισμό από τις βασικές του κιόλας εκδόσεις, είναι ένα από τα μοντέλα της κατηγορίας που ξεχωρίζουν. Ταυτόχρονα, η επιλογή της εταιρείας να το προσφέρει και με σύστημα “διπλού” καυσίμου, το τοποθετεί μεταξύ μιας ολιγομελούς κάστας μοντέλων με τέτοια -εργοστασιακή- ιδιαιτερότητα. Με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα του 1,0 λίτρου, το Captur εμφανίζεται να έχει μεγάλη αυτονομία χάρη στα δύο ντεπόζιτα αλλά και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Seat Arona 1.0 TGI 90 PS / 1.0 TSI 110 PS από 20.890€/ 21.390€

Seat Arona
Seat Arona SEAT


Το χαρισματικό Arona, δεν έχει μόνο μια έκδοση που είναι απαλλαγμένη από το “βαρίδι” των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Οι επιλογές που έχει όποιος θέλει να μετακινείται με το αμίμητο στυλ του Arona και να μην επιβαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό του με κάποιο κόστος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έχει δύο επιλογές. Αμφότερες με τον κινητήρα του 1,0 λίτρου. Είτε στην έκδοση TSI με του 110 ίππους, είτε στην TGI (του φυσικού αερίου) με τους 90 ίππους, το Seat Arona κάνει αυτή την πάντα καλοδεχούμενη “ντρίμπλα” και απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από τα τέλη κυκλοφορίας.

Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS από 25.850€

Skoda Kamiq
Skoda Kamiq SKODA


Στην ίδια κατηγορία με το Seat Arona, σε αυτή των έξυπνων αγορών, έχουμε από τον Όμιλο VW και το Skoda Kamiq. Με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές αλλά και εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας χάρη στη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο (έχει και βενζίνη, με ένα μικρό ντεπόζιτο 11 λίτρων για να καλύψει την ενδεχόμενη ανάγκη μέχρι να βρεθεί στο επόμενο πρατήριο φυσικού αερίου) το Kamiq προφανώς και δεν περνάει απαρατήρητο. Ή αν προτιμάτε, δεν θα έπρεπε να περνάει. Η έκδοση G-TEC, εκτός του πολύ χαμηλού κόστους για την καθημερινή μετακίνηση, εξασφαλίζει και απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας σε ετήσια βάση.

Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 129 PS από 22.880€ (+Vitara από 19.580€)

Suzuki S-Cross
Suzuki S-Cross SUZUKI


Μέχρι εδώ, η συζήτηση εξαντλήθηκε με μοντέλα της B-SUV κατηγορίας και τώρα -όση σημασία και αν έχει αυτό- φτάσαμε στο μοναδικό C-SUV που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει και πολύ λογική τιμολογιακή τοποθέτηση. Το Suzuki S-Cross είναι μια εξαιρετική περίπτωση, που κοντά στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, η απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, μοιάζει να είναι το “κερασάκι στην τούρτα”.

Έχοντας ένα πολύ ικανό μηχανικό σύνολο στην υβριδική του έκδοση, το μοντέλο της Suzuki έρχεται να κάνει τη διαφορά. Από κοντά και το blue chip της εταιρείας που ακούει στο όνομα Vitara, με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη, έρχεται και αυτό με ενδιαφέρουσα έκδοση απόδοσης απαλλαγμένη από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

TAGS ΑΓΟΡΑ SUZUKI SKODA SEAT RENAULT CITROEN SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ