ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron: το νέο drifting - όπλο του Ken Block μπαίνει στην πρίζα

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, Audi Sport quattro S1
ΤΟ AUDI S1 E-TRON QUATTRO HOONITRON TOY KEN BLOCK AUDI AG

Με έμπνευση από το θρυλικό Audi Sport quattro S1, το S1 e-tron quattro Hoonitron είναι το νέο, πλήρως ηλεκτρικό όπλο του άσου της πλαγιολίσθησης, Ken Block.

Όπως ίσως γνωρίζετε (ίσως πάλι όχι) ο Αμερικανός άσος της πλαγιολίσθησης, Ken Block, έκανε τη μεγάλη “μεταγραφή” στην Audi (από τη Ford) και πλέον θα τον απολαμβάνουμε σε τρομερά video με ατελείωτα drift πίσω από το τιμόνι μοντέλων της γερμανικής εταιρίας.

Το πρώτο του “όπλο” ακούει στο όνομα Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Ken Block, είναι ηλεκτρικό και θα πρωταγωνιστήσει στο video “Elektrikhana”, το οποίο θα δημιουργήσει ο Block με την ομάδα του και θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
ΤΟ AUDI S1 E-TRON QUATTRO HOONITRON TOY KEN BLOCK AUDI AG

Είναι προφανές στους λάτρεις του αυτοκινήτου και των αγώνων πως το S1 e-tron quattro Hoonitron αναβιώνει αναμνήσεις του θρυλικού Sport quattro S1, με το οποίο η Audi έγραψε ιστορία στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak, σε μία επίδοση που έμεινε γνωστή ως “Race To The Clouds”.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, Audi Sport quattro S1
ΤΟ AUDI S1 E-TRON QUATTRO HOONITRON TOY KEN BLOCK, MAZI ME TO ΘΡΥΛΙΚΟ AUDI SPORT QUATTRO S1 AUDI AG

Το S1 e-tron quattro Hoonitron διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, τετρακίνηση, άφθονη ισχύ (την οποία ωστόσο οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν), πλαίσιο από ανθρακονήματα και όλα τα πρότυπα ασφαλείας που καθορίζονται από την FIA.

Ο Ken Block πήρε την πρώτη του γεύση από το νέο του όπλο τον Νοέμβριο και δήλωσε πως: “Είμαι εξοικειωμένος με μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και συστήματα μετάδοσης, αλλά υπάρχουν πολλά νέα πράγματα να μάθω εδώ.

Ken Block, Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
ΤΟ AUDI S1 E-TRON QUATTRO HOONITRON TOY KEN BLOCK AUDI AG


Το να «γράφω» donuts με ταχύτητα 150 km/h από στάση – απλώς χρησιμοποιώντας το δεξί μου πόδι – είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα. Το έργο μας επικεντρώθηκε στο να συνηθίσουμε εγώ και το αυτοκίνητο, ο ένας τον άλλο”.

Η όλη εξέλιξη του S1 Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στο Neckarsulm, εκεί όπου παράγεται και το σπορ ηλεκτρικό RS e-tron GT, ενώ υπεύθυνη για το στυλιστικό μέρος ήταν η σχεδιαστική ομάδα Audi Design στο Ingolstadt.

Ken Block, Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
ΤΟ AUDI S1 E-TRON QUATTRO HOONITRON TOY KEN BLOCK AUDI AG

Το νέο πρωτότυπο θα πρωταγωνιστήσει πολύ σύντομα, στη διάσημη σειρά videos του Ken Block που είναι γνωστή ως “Gymkhana”. To video έχει προσωρινό τίτλο “Elektrikhana”, με το S1 Hoonitron να γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Ken Block και να μεταφέρει τη σειρά Gymkhana στο εξηλεκτρισμένο μέλλον.


TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ AUDI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ