AUDI

Audi: Πώς προέκυψε το σήμα με τους τέσσερις κύκλους

Design sketch
Το λογότυπο της Audi αποτελείται από 4 ενωμένους δακτυλίους AUDI AG

Το λογότυπο της Audi που αποτελείται από τέσσερις ενωμένους κύκλους έχει τις ρίζες του σε κάτι που έγινε πριν από 80 χρόνια ακριβώς.

Ως σήμα κατατεθέν της Audi, οι τέσσερις ενωμένοι δακτύλιοι συμβολίζουν τη συγχώνευση τεσσάρων εταιριών που έγινε στις 29 Ιουνίου 1932. Από τότε χρονολογούνται και οι ρίζες της σημερινής AUDI AG.

Στις 29/06/1932 οι ανεξάρτητες μέχρι τότε Audi, DKW και Horch, με πρωτοβουλία της Κρατικής Τράπεζας της Σαξονίας, συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν την Auto Union AG. Αμέσως μετά, εξαγόρασαν και το τμήμα αυτοκινήτων της Wanderer. Το λογότυπο της εταιρείας δείχνει τέσσερις αλληλοσυνδεόμενους δακτυλίους, που αντιπροσωπεύουν την αχώριστη ενότητα των τεσσάρων ιδρυτικών εταιρειών.

Contemporary advertisement of Auto Union AG, founded on June 29, 1932.
Η Auto Union AG ιδρύθηκε στις 29/06/1932 AUDI AG


Ο νέος όμιλος είχε την έδρα του στο Κέμνιτζ, με τη διοίκηση να βρίσκεται στο εργοστάσιο της DKW στο Τσόπαου μέχρι το 1936. Μετά τη δημιουργία της, η Auto Union AG έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Οι επωνυμίες Audi, DKW, Horch και Wanderer διατηρήθηκαν, με καθεμία από τις τέσσερις μάρκες του ομίλου να αναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

With the digital booklet Anniversary Dates 2022, Audi Tradition is passing on the most important information about Audis product and company history.
Audi / Auto Union AG AUDI AG

Η DKW συνέχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα των μοτοσυκλετών και των μικρών αυτοκινήτων και η Wanderer να κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους. Η Audi εμπορευόταν αυτοκίνητα στην πολυτελή κατηγορία μεσαίου μεγέθους, ενώ η Horch είναι αναλάβει τα μεγάλα αυτοκίνητα πολυτελείας, στην κορυφή της αγοράς.

Audi A8, Audi A7, Audi A6 and Audi Q8  a family with different characters
Audi A8, Audi A7, Audi A6 & Audi Q8 AUDI AG

Σήμερα, οι λάτρεις της Audi μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία της γερμανικής εταιρίας στο Μουσείο August Horch στο Ζουικάου καθώς και στο κινητό μουσείο Audi στο Ίνγκολσταντ. Μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του τελευταίου μπορούν να δουν την ειδική έκθεση «The Fifth Ring», η οποία αφηγείται την ιστορία της NSU, η οποία ιδρύθηκε το 1873 και προσαρτήθηκε στην Auto Union το 1969.

At the Audi museum mobile in Ingolstadt, visitors can immerse themselves in the history of the four rings - there is a special area dedicated to the founding of Auto Union AG on June 29, 1932. The history and vehicles of today's AUDI AG can also be experienced online: at any time and from anywhere in the world via the new Audi Tradition app.
Το Μουσείο της Audi στο Ingolstadt AUDI AG

Όσοι θέλουν, μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο της Audi μέσω του κινητού τους, ανά πάσα στιγμή, μέσω της mobile εφαρμογής Audi Tradition που είναι διαθέσιμη για λήψη στο Play Store για συσκευές Android και στο App Store για iOS.

TAGS AUDI CLASSIC CAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ