AUTO MOTO 2022

Ασφάλιση Αυτοκινήτου: Οι έξτρα καλύψεις που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις

DS AUTOMOBILES
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ - ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αυτές είναι οι καλύψεις που πρέπει πάντα να έχουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου μας, εκτός των υποχρεωτικών.

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι σχετικά ακριβή υπόθεση. Όμως, ακόμη πιο μεγάλο κόστος έχει μια ενδεχόμενη ζημιά που δεν καλύπτεται από την ασφαλιστική μας, καθώς προτιμήσαμε π.χ. ένα χαμηλότερο ασφάλιστρο αφήνοντας έξω κάποιες προαιρετικές επιλογές.

Ας δούμε παρακάτω τις καλύψεις που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός μας.


  • Θραύση κρυστάλλων

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να ραγίσει το παρμπρίζ από μια πέτρα που εκσφενδονίζεται από τα ελαστικά του προπορευόμενου οχήματος και το χτυπάει με μεγάλη δύναμη;

Επίσης, γνωρίζετε πόσο κοστίζει η επισκευή ενός παρμπρίζ; Μπορεί να φτάσει έως και τα 60 ευρώ, ενώ υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να μην μπορεί να επισκευαστεί, οπότε η αντικατάστασή του είναι ακόμη πιο δαπανηρή.

Για αυτούς τους λόγους, η θραύση κρυστάλλων είναι άκρως απαραίτητη κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας. Συνήθως καλύπτονται όλα τα τζάμια, με εξαίρεση την ηλιοροφή που αν υπάρχει θα πρέπει να την ασφαλίσετε χώρια.


  • Οδική βοήθεια

Συνήθως η υπηρεσία της οδικής βοήθειας, σε σένα καινούριο αυτοκίνητο, παρέχεται τα πρώτα χρόνια από την αντιπροσωπεία που το αγοράσαμε. Αν όμως δεν παρέχεται ή αφού λήξει, είναι απαραίτητο να την προσθέσουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας.

Η οδική βοήθεια θα μας βοηθήσει σε οποιαδήποτε “στραβή” μας συμβεί, ενώ είναι κατά κανόνα πιο οικονομική όταν συνδυάζεται με την ασφάλιση από ότι να την πληρώνουμε χώρια.

Προσοχή όμως, γιατί κάποια συμβόλαια προσφέρουν οδική βοήθεια μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.


  • Νομική βοήθεια

Πρόκειται ουσιαστικά για κάλυψη από δικηγόρο ή το νομικό τμήμα της ασφαλιστικής και αναλαμβάνει όλα τα νομικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν όταν εμπλακείται σε ένα ατύχημα, φταίτε δεν φταίτε.

Δεν είναι πολύ ακριβή κάλυψη, είναι όμως πολύ χρήσιμη.


  • Καιρικά φαινόμενα

Έχετε παρατηρήσει πόσο συχνά πλέον συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις, ή ακόμη και πλημμύρες; Έχετε δει πόσες φορές συμβαίνει, ακόμη και στην Ελλάδα, αυτοκίνητα να παθαίνουν τεράστιες ζημιές ή ακόμη και να καταστρέφονται ολοσχερώς σε τέτοιες περιπτώσεις;

Μην το σκέφτεστε. Προσθέστε την κάλυψη από καιρικά φαινόμενα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγξτε αν καλύπτεται και το χαλάζι, καθώς κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες το προσφέρουν ως ξεχωριστή κάλυψη.


  • Κάλυψη αερόσακων

Σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, ακόμη κι αν η ζημιά στο αυτοκίνητό μας δείχνει μικρή, υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι αερόσακοι. Η αντικατάστασή τους είναι πολύ ακριβή και μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ για κάθε αερόσακο.

Η συγκεκριμένη κάλυψη είναι σχετικά οικονομική και αξίζει να την προσθέσετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας.




TAGS AUTO MOTO 2022 ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ