BMW

Άρχισε η παραγωγή της BMW i5

BMW Dingolfing i50 Production Start
BMW Dingolfing i50 Production Start TOM KIRKPATRICK/BMW AG

Η νέα BMW Σειρά 5, συμπεριλαμβανομένης της ολοκαίνουργιας αμιγώς ηλεκτρικής BMW i5, γιόρτασε την επίσημη έναρξη της παραγωγής της στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ παρουσία του Βαυαρού Πρωθυπουργού, Μάρκους Σέντερ.

Το εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας, το οποίο φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων BMW, ξεκινά την κατασκευή του τρίτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου του μετά τις BMW iX και BMW i7 μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 40% το επόμενο έτος.

BMW Dingolfing i50 Production Start
BMW Dingolfing i50 Production Start BMW GROUP


Ο Μίλας Νεντέλκοβιτς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή, είπε χαρακτηριστικά: “Η BMW i5 και το εργοστάσιό μας στο Ντίνγκολφινγκ, αποτελούν τέλεια παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο το BMW Group μετασχηματίζεται για την ηλεκτρική κινητικότητα και εξελίσσει τα εργοστάσιά μας για τη μετάβαση στο BMW iFACTORY”.

Για να επιτύχει κάτι τέτοιο, το BMW Group βασίζεται σε ευέλικτες αρχιτεκτονικές και προσφέρει τα περισσότερα μοντέλα του σε πελάτες σε όλο τον κόσμο με διαφορετικές παραλλαγές συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Η BMW Σειρά 5 - όπως και η BMW Σειρά 7 και η BMW X1 πριν από αυτήν - θα διατίθεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ή κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ως plug-in υβριδική.

BMW Dingolfing i50 Production Start
BMW Dingolfing i50 Production Start TOM KIRKPATRICK/BMW AG


Αυτό απαιτεί υψηλό βαθμό ευελιξίας, αλλά επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιεί αποτελεσματικά τη δυναμικότητα των εργοστασίων της και να προσαρμόζει την προσφορά της στη ζήτηση των πελατών. Όπως τόνισε ο Νεντέλκοβιτς: «Ακολουθούμε την αγορά. Οι απαιτήσεις των πελατών καθορίζουν το πώς θα είναι το πραγματικό μείγμα συστημάτων κίνησης».

Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις στο δίκτυο παραγωγής. Το BMW Group έχει επενδύσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την ενσωμάτωση της BMW iX, της BMW Σειράς 7 και της BMW Σειράς 5 στο εργοστάσιο οχημάτων του Ντίνγκολφινγκ. Τα επόμενα χρόνια, ο διευθυντής του εργοστασίου, Κριστόφ Σρέντερ, αναμένει ότι το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 θα αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου.

BMW Dingolfing i50 Production Start
BMW Dingolfing i50 Production Start TOM KIRKPATRICK/BMW AG


«Η BMW Σειρά 5 αποτελεί παραδοσιακά το βασικό μοντέλο του Ντίνγκολφινγκ και θα δώσει για μία ακόμα φορά πολύτιμη ώθηση στους όγκους παραγωγής». Το 2022, περισσότερα από 280.000 οχήματα βγήκαν από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ. Του χρόνου, με την έναρξη της παραγωγής της BMW Σειράς 5 Touring και των μοντέλων BMW M5 όγδοης γενιάς, ο Σρέντερ αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα υπερβεί κατά πολύ τα 300.000 οχήματα.

TAGS BMW BMW IFACTORY BMW GROUP BMW I5 DINGOLFING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ