ABB FIA FORMULA E

Από τον πρώτο αγώνα άρχισε η βαθμολογική συγκομιδή για την DS Automobiles

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MEXICO
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MEXICO DS AUTOMOBILES

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB της FIA ξεκίνησε το Σάββατο στο Autódromo Hermanos Rodriguez, που βρίσκεται στο πάρκο Magdalena Mixhuca στα βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού.

Η 10η σεζόν του αμιγώς ηλεκτρικού πρωταθλήματος ταχύτητας μονοθεσίων ξεκίνησε καλά για την DS Automobiles και τον συνεργάτη της PENSKE AUTOSPORT, με τα δύο αυτοκίνητα να τερματίζουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα, αποτελέσματα που επέτρεψαν στον Γάλλο premium κατασκευαστή να καταλάβει την τέταρτη θέση στην προσωρινή κατάταξη των ομάδων.

Με αμφότερα τα μονοθέσια DS E-TENSE FE23 στην πρώτη 10άδα μετά τα προκριματικά, η ομάδα DS PENSKE έκανε σαφή την πρόθεσή της ως μία υπολογίσιμη δύναμη αυτή τη σεζόν. Έχοντας δείξει τις ικανότητές του σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά, ο Στόφελ Βαντόρν ήταν όγδοος στην σειρά εκκίνησης, δύο θέσεις μπροστά από τον ομόσταυλό του Ζαν-Έρικ Βερν.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MEXICO
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_MEXICO DS AUTOMOBILES


Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Βερν υπογράμμισε το ταλέντο και την εμπειρία του για άλλη μια φορά ανεβαίνοντας γρήγορα στην έκτη θέση. Όμως, «κολλημένος» πίσω από άλλο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Γάλλος δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να τον προσπεράσει σε μια πίστα που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις τέτοιες κινήσεις.

Παίρνοντας οκτώ βαθμούς για την έκτη θέση στον τερματισμό, ο μοναδικός δύο φορές πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος πέρασε το συμβολικό σημείο αναφοράς των 1000 βαθμών στη Formula E από το 2014 που ξεκίνησε την συμμετοχή του στον θεσμό. Ο Στόφελ Βαντόρν σημείωσε επίσης μία καλή επίδοση αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην όγδοη θέση.

Ακριβώς όπως ο Βερν, ο Βέλγος είχε ξεκάθαρα τη δυνατότητα να βελτιώσει το τελικό του αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα, αλλά παρέμεινε κι αυτός κολλημένος σε ένα κυνήγι όπου οι θέσεις έμεναν ως επί το πλείστο σταθερές. Μετά από αυτόν τον εναρκτήριο αγώνα στην αμερικανική ήπειρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E θα συνεχιστεί σε ένα δεκαπενθήμερο την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, με δύο γύρους στην Ντιρίγια της Σαουδικής Αραβίας.

TAGS ABB FIA FORMULA E DS AUTOMOBILES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ