ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών και ενισχυμένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου

Metra Troxaias
Metra Troxaias EUROKINISSI

Αυξημένα μέτρα προβλέπεται να λάβει η Τροχαία για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μέσα στο οποίο θα γιορταστεί και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Η έξοδος των αυτοκινήτων από τα αστικά κέντρα εν όψει του διημέρου, αναμένεται αυξημένη και η Τροχαία ανακοινώνει τα ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης για την πρόληψη ατυχημάτων και λοιπών δυσάρεστων εξελίξεων. Κατά το διάστημα από 27 Οκτωβρίου (Παρασκευή) έως και τις 29 Οκτωβρίου (Κυριακή), σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας θα ισχύουν περιορισμοί αλλά και η παρουσία της Τροχαίας θα είναι σημαντικά αυξημένη.

Η αυξημένη παρουσία της Τροχαίας, με οχήματα (περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες), έχει προληπτικό και αποτρεπτικό ρόλο, ενώ πολύ περισσότεροι του μέσου όρου, θα είναι οι έλεγχοι αλκοτέστ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι “τυπικοί” για την νόμιμη κυκλοφορία των αυτοκινήτων (ΚΤΕΟ, Ασφάλεια, δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ, κ.ο.κ.).

Από τα σημαντικότερα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την προαναφερθείσα περίοδο, είναι και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Από το σχεδιασμό προβλέπεται η διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Metra Troxaias
Metra Troxaias K.BOIDANIS


Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συγκεκριμένη αφορμή, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Σε αυτό το πλαίσιο συνίστανται τα εξής:

-Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

-Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

-Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

-Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

-Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

-Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

-Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

-Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

TAGS ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ