VOLVO

Ανανεώσιμα καύσιμα για τις μεταφορές της Volvo Cars

volvo_concept_recharge
volvo_concept_recharge VOLVO CARS

Η Volvo Cars έχει ολιστική διάθεση απέναντι στην προσπάθεια για τον περιορισμό των ρύπων από τα αυτοκίνητά της και αυτό αποδεικνύεται με τη διάθεσή της να περιορίσει τις εκπομπές CO2 ακόμα και στις μεταφορές υλικών που αφορούν στην παραγωγή της.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες κοντέινερ με υλικά παραγωγής που προορίζονται για τα εργοστάσια της Volvo Cars μεταφέρονται στους ωκεανούς του πλανήτη πάνω σε φορτηγά πλοία. Πλέον, οι περισσότερες από αυτές τις θαλάσσιες μεταφορές εκτελούνται με τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων, αντί για ορυκτά καύσιμα και το όφελος για το περιβάλλον είναι τεράστιο.

Ως ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ανακοινώνει μία τέτοια μετάβαση, η Volvo Cars θα πετύχει άμεση μείωση στις εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα στις διηπειρωτικές θαλάσσιες μεταφορές, έως και 55.000 τόνους ανά έτος. Χάρη στα ανανεώσιμα καύσιμα, οι εκπομπές CO2 ελαττώνονται κατά τουλάχιστον 84% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Η μείωση ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2 ενός φορτηγού με πλήρες φορτίο που διανύει περίπου 1.200 φορές την περίμετρο του ισημερινού της γης. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME), με βάση ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές, όπως κυρίως το λάδι μαγειρικής. Δεν χρησιμοποιούνται φοινικέλαιο ή προϊόντα από φοινικέλαιο.

Volvo_Cars_switches_to_renewable_transport_fuels
Volvo_Cars_switches_to_renewable_transport_fuels VOLVO CARS

Η χρήση ανανεώσιμων καυσίμων θα περιλαμβάνει τις εισερχόμενες θαλάσσιες μεταφορές παραγωγικού υλικού για μονάδες παραγωγής μας στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και τη διανομή ανταλλακτικών που γίνεται μέσω θαλάσσης παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Volvo Cars συνεργάζεται με τις Maersk, Kuehne+Nagel και DB Schenker.

Οι συγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών logistics έχουν από την 1 Ιουνίου 2023 κάνει τη μετάβαση στα ανανεώσιμα καύσιμα, για την ενέργεια που απαιτείται για όλες τις μεταφορές κοντέινερ που γίνονται για λογαριασμό της Volvo Cars. Τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι πιστοποιημένα και δεν παράγονται ανταγωνιστικά σε σχέση με επισιτιστικές καλλιέργειες. Είναι, επομένως, βιώσιμα σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ για τις ΑΠΕ.

TAGS VOLVO VOLVO CARS MAERSK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ