ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεωμένο Mazda CX-30 MY22: Ήρθε στην Ελλάδα

MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022

Αναβαθμισμένο σε στυλ, άνεση και συνδεσιμότητα, με βελτιώσεις στον ήχο του κινητήρα βενζίνης e-Skyactiv X και στον τομέα της οδηγικής άνεσης, αλλά και με μια νέα ειδική έκδοση που ονομάζεται Homura.

Οι ανανεωμένες εκδόσεις του Mazda CX-30 μόλις έφτασαν στην Ελλάδα. Το ιαπωνικό SUV στην έκδοση του 2022 περιλαμβάνει βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου του βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X και η άνεση στην οδήγηση, προσφέρει νέες δυνατότητες δικτύωσης, αποκτά νέο εξωτερικό χρώμα Platinum Quartz και εμπλουτίζει τη γκάμα του με μία ειδική έκδοση, τη Homura.

Αρχίζοντας από τη νέα έκδοση Homura, αυτή διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022

Το εσωτερικό του ανανεωμένο CX-30 ενσωματώνει επίσης νέα χαρακτηριστικά δικτύωσης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, ηρεμία και ασφάλεια στον οδηγό. Τα νέα χαρακτηριστικά ευκολίας που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής MyMazda, περιλαμβάνουν:

  • εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών,
  • αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car),
  • εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και
  • κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status).
MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022

Επιπλέον, περιλαμβάνει συστήματα που εφησυχάζουν τον κάτοχο του οχήματος όπως οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), οι επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και το eCall.

Βελτιωμένος είναι και ο ήχος του 2λιτρου κινητήρα βενζίνης e-Skyactiv X.

MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022

Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος κινητήρας της Mazda διαθέτει τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) η οποία τον καθιστά τον πρώτο βενζινοκινητήρα παραγωγής στον κόσμο που συνδυάζει την ανάφλεξη με μπουζί ενός κινητήρα βενζίνης, με την ανάφλεξη λόγω συμπίεσης (αυτανάφλεξη) ενός diesel.

MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ως στόχο τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο τύπων καυσίμου και ανάφλεξης. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία επιτυγχάνεται ένα κορυφαίο παγκοσμίως επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας, καθώς ο κινητήρας e-Skyactiv X εκπέμπει λιγότερο CO2 (από μόλις 128 g/km) σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο συμβατικό βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων.

Αντίστοιχα χαμηλή είναι η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο Ιάπωνας κατασκευαστής (από 5,7 lt/100 km), παρά την υψηλή απόδοση των 186 ίππων!

Οι τιμές του Mazda CX-30 στην Ελλάδα ξεκινούν από 25.525 €.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της Mazda.

MAZDA
MAZDA CX-30 SUV 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ