ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανακλήσεις: 5 SUV που ανακαλούνται για έλεγχο και επισκευή

TOYOTA
ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ SUV

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάκληση 5 μοντέλων SUV των Lexus, Mitsubishi, Nissan, Toyota και Volvo.

Οι ανακλήσεις αυτοκινήτων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ούτε θα πρέπει να προβληματίζουν τους κατόχους των μοντέλων που ανακαλούνται. Αντίθετα, είναι καλό να το γνωρίζουμε όταν διαπιστώνεται πως υπάρχει ελαττωματικό εξάρτημα ή δυσλειτουργία κάποιου συστήματος στο αυτοκίνητό μας, το οποίο μάλιστα αποκαθίσταται δωρεάν από την αντιπροσωπεία.

Ανάμεσα στις πρόσφατες ανακλήσεις που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, περιλαμβάνονται και 5 SUV, νέα αλλά και παλιότερα μοντέλα. Πρόκειται για τα Lexus UX, Mitsubishi Eclipse Cross, Nissan Juke, Toyota RAV4 και Volvo XC70. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση για κάθε μοντέλο.

Ανάκληση MITSUBISHI Eclipse Cross μοντέλο 2018 - 2020

MITSUBISHI
ΑΝΑΚΛΗΣΗ MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

Η ανάκληση αφορά την επισκευή του κουμπώματος του διακοσμητικού του δεξιού εμπρός φτερού (θόλος τροχού - πλευρά συνοδηγού).

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων MITSUBISHI στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας MITSUBISHI. Η ανάκληση αφορά σε 384 οχήματα τύπου Eclipse Cross, με κωδικό μοντέλου GK1W & GK9W και έτος κατασκευής των επηρεαζόμενων πλαισίων από το 2018 μέχρι και το 2020.

Η Mitsubishi Motors εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων ενδέχεται το κούμπωμα του διακοσμητικού του δεξιού εμπρός φτερού (θόλος τροχού - πλευρά συνοδηγού), να αποκολληθεί κατά την οδήγηση σε υψηλή ταχύτητα, με αποτέλεσμα - στη χειρότερη περίπτωση - το διακοσμητικό να αποσπαστεί από το αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία MITSUBISHI, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επισκευή του κουμπώματος του διακοσμητικού του δεξιού εμπρός φτερού (θόλος τροχού - πλευρά συνοδηγού), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. στο τηλέφωνο 210 3483795 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Ανάκληση NISSAN μοντέλο JUKE μοντέλο 2019 - 2020

Ανακλήσεις: 5 SUV που ανακαλούνται για έλεγχο και επισκευή

Η ανάκληση αφορά την αντικατάσταση των κουμπιών ασφάλισης των δύο πίσω καθισμάτων.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μοντέλο JUKE (F16). Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά σε 471 οχήματα, με ημερομηνία παραγωγής από 18/9/2019 έως 28/8/2020. Η NISSAN εντόπισε ότι η αλλαγή σχεδιασμού του Κουμπιού Ασφάλισης της Πλάτης του Πίσω Καθίσματος δημιούργησε την πιθανότητα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σε σπάνιες περιπτώσεις, η διπλωμένη Πλάτη του Πίσω Καθίσματος να μην ασφαλίσει όταν την επαναφέρετε στην όρθια θέση.

Σε αυτή την συνθήκη και σε περίπτωση ατυχήματος, ο επιβάτης του Πίσω Καθίσματος καθώς και τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στον Χώρο των Αποσκευών δεν θα έχουν την σωστή πρόσδεση και έτσι δεν πληρούνται οι απαιτήσεις των κανονισμών. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει αντικατάσταση των κουμπιών ασφάλισης των δύο πίσω καθισμάτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

Ανάκληση TOYOTA RAV-4 & LEXUS UX250Η και UX300Ε, μοντέλα 2020 - 2021

TOYOTA
ΑΝΑΚΛΗΣΗ TOYOTA RAV4

Η ανάκληση αφορά επίσης τα μοντέλα Yaris και Corolla και αφορά τον προληπτικό επαναπρογραμματισμοό της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων αυτοκίνητων.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA σε μοντέλα Yaris, Corolla, RAV-4 και LEXUS σε μοντέλα UX250Η και UX300Ε. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 3.313 οχήματα TOYOTA Yaris, Corolla και RAV-4, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Απρίλιο 2021 και 33 οχήματα Lexus UX250Η και UX300Ε, παραγωγής από τον Αύγουστο 2020 έως τον Μάρτιο 2021.

LEXUS
ΑΝΑΚΛΗΣΗ LEXUS UX250Η & UX300Ε

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με μονάδα επικοινωνίας δεδομένων (DCM) που έχει σχεδιαστεί από συγκεκριμένο προμηθευτή. Εκτός από άλλες υπηρεσίες, η εν λόγω μονάδα DCM υποστηρίζει ένα σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης (eCall), το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης χειροκίνητα ή, σε περίπτωση ορισμένων σοβαρών συγκρούσεων, αυτόματα.

Λόγω ενός συγκεκριμένου σφάλματος κατά την ενημέρωση του λογισμικού που μπορεί να προκαλέσει επαναφορά της μονάδας στις αρχικές ρυθμίσεις, υπάρχει πιθανότητα η μονάδα DCM να υποστεί βλάβη και να μην είναι δυνατή η λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση για τον επιβάτη του οχήματος ότι το σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήση, εκτός εάν ο επιβάτης επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κλήση (π.χ. κλήση έκτακτης ανάγκης ή κλήση για άλλες συνδεδεμένες υπηρεσίες). Κατά συνέπεια, τα οχήματα δεν συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός 2015/758 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων TOYOTA & LEXUS σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο σχετικός επαναπρογραμματισμός της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Ανάκληση VOLVO XC70 και V70 μοντέλα 2001 - 2008

VOLVO
ΑΝΑΚΛΗΣΗ VOLVO XC70

Η ανάκληση αφορά την αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CAR HELLAS εκτελεί προγράμματα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλα V70 (παραγωγής 2001- 2008) και XC70 (παραγωγής 2001-2008), με κωδικό ανάκλησης R-10136. Η ανάκληση αφορά σε 231 οχήματα.

Σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, λόγω σύγκρουσης, ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να εξέχουν μικρά υπολείμματα του ενεργοποιητή από το εσωτερικό του αερόσακου, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμό. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων VOLVO σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CAR HELLAS στο τηλέφωνο 210-6241833.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ