VW COMMERCIAL VEHICLES

Αδιανόητο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις των επαγγελματικών VW στην Ελλάδα το 2023

VWCV
VWCV VW MEDIA

Οι παραδόσεις σε πελάτες αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο, στις 409.400 αυτοκίνητα, ενώ εκείνες που αφορούν ηλεκτρικά επαγγελματικά της Volkswagen, σχεδόν τετραπλασιάστηκαν.

Το 2023 η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWCV) παρέδωσε στους πελάτες της συνολικά 409.400 οχήματα. Κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 24,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι αβεβαιότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού περιόρισαν σημαντικά την παραγωγή και την παράδοση οχημάτων στους πελάτες.

Η κατάσταση της παραγωγής και συνεπώς και οι παραδόσεις στους πελάτες βελτιώθηκαν σημαντικά το 2023. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος όλες οι παγκόσμιες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η VWCV παρουσίασαν αξιοσημείωτη, κατά κανόνα διψήφια, αύξηση των παραδόσεων. Η αύξηση αυτή αφορά όλα τα μοντέλα.

VWCV
VWCV VW MEDIA


Χάρη στη συνεχή αύξηση των παραδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz κατά τη διάρκεια του έτους, ο αριθμός των ηλεκτρικών μοντέλων που παραδόθηκαν σχεδόν τετραπλασιάστηκε: από τις 7.500 μονάδες που ήταν το 2022, στις 29.300 για το 2023, ενώ και το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλήθηκαν από την VWCV ανήλθε σε 7,1%.

Σε σχέση με το 2022 πέρυσι η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Οι πωλήσεις της μάρκας αυξήθηκαν κατά 170% και αντιστοιχούν σε ένα μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί ένδειξη της επιτυχημένης στρατηγικής της Volkswagen.

Η αύξηση 170% στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων δείχνει ότι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες στην Ελλάδα βρίσκουν τα προϊόντα της Volkswagen εξαιρετικά ελκυστικά και αξιόπιστα για τις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Οι καταναλωτές φαίνεται ότι επιλέγουν τα επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen για την αξιοπιστία τους, την αποδοτικότητά τους και τις σύγχρονες τεχνολογικές τους λύσεις.

VWCV
VWCV VW MEDIA


Η σημαντική αύξηση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρηματιών στην εταιρεία και τα προϊόντα της. Το 2024, η VWCV θα παρουσιάσει κάθε της μοντέλο, είτε ως εντελώς νέο, είτε ως μία αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος. Η VWCV θα γιορτάσει με τη Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Transporter, συμπληρώνοντας την τριάδα μαζί με τα ID. Buzz και το Multivan.

Έτσι, η VWCV θα προσφέρει σε κάθε πελάτη το κατάλληλο όχημα για να καλύψει τις ατομικές του ανάγκες. Το νέο California θα κάνει επίσης το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2024, ενώ το ID. Buzz θα αποκτήσει GTX έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και 7 θέσεις. Το Multivan θα αποκτήσει plug-in υβριδική τετρακίνητη έκδοση και θα διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Τα Crafter και Caddy θα λάβουν επίσης προϊοντικές αναβαθμίσεις.

TAGS VW COMMERCIAL VEHICLES GROUP VW ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ