MINI

64 χρόνια MINI με το βλέμμα στο ηλεκτρικό μέλλον

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB

Το όνομα MINI, που είναι η επιτομή της κινητικότητας σε αστικά περιβάλλοντα και αποτελεί πηγή έμπνευσης εδώ και 64 χρόνια, στο μέλλον θα συνδυάζει οδήγηση απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων με μια μοναδική συναισθηματική εμπειρία.

Πριν από 64 χρόνια ακριβώς, στις 26 Αυγούστου 1959, παρουσιάστηκε το πρώτο κλασικό Mini. Άπλετοι χώροι στο εσωτερικό για τέσσερις επιβάτες με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, άψογα οδηγικά χαρακτηριστικά, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και προσιτή τιμή: αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που έλαβε υπόψη του ο δημιουργός του Mini, ο Σερ Άλεκ Ισσιγόνης.

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB


Από την επανεκκίνηση της μάρκας με την παρουσίαση στην αγορά του νέου MINI το 2001, επιβεβαιώθηκε αυτό που ίσχυε πριν από 64 χρόνια: Μια εξαιρετική ιδέα πείθει ποικιλοτρόπως. Αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα τόσο για τα μικρά αυτοκίνητα, όπως το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Cabrio, όσο και για εκείνα της premium compact κατηγορίας όπως τα MINI Clubman και MINI Countryman.

Το καθένα προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα έχοντας το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Κατά βάση όμως μοιράζονται το DNA της MINI. Το 2008, για πρώτη φορά στη μάρκα MINI, το σλόγκαν είναι: Απόλυτη οδηγική απόλαυση, μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με το MINI E, το BMW Group έθεσε ένα ορόσημο στο δρόμο προς μία κινητικότητα απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα.

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB


Συνολικά, περισσότερα από 500 αντίτυπα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI παραδόθηκαν σε επιλεγμένους πελάτες στο πλαίσιο μιας πιλοτικής δοκιμής. Το 2017, το MINI Cooper SE Countryman ALL4 έγινε το πρώτο μοντέλο MINI στο οποίο ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης προσέφερε τη δυνατότητα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το plug-in υβριδικό σύστημα του στιβαρού μοντέλου αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo, ο οποίος μεταφέρει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς, σε συνδυασμό με μια ηλεκτρική μονάδα κίνησης που επενεργεί με τη σειρά της στους πίσω τροχούς. Η συνδυαστική ισχύ τους ανέρχεται σε 220 ίππους.

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB


Με το MINI Cooper SE το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, η MINI γίνεται και πάλι πρωτοπόρος στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, η ειδική για το μοντέλο ρύθμιση του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους βοηθούν το MINI Cooper SE να επιτύχει τη γνώριμη ευελιξία της μάρκας.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο του οχήματος εξασφαλίζει αυτονομία 203 έως 234 χιλιομέτρων μετρημένη στον κύκλο WLTP. Το MINI Cooper SE Convertible είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές cabrio απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων στη μικρή κατηγορία. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιταχύνει ομαλά το MINI Cooper SE Cabrio από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB


Με αυτονομία 201 χιλιομέτρων (μετρήσεις WLTP), οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο μπορούν να επεκταθούν πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. Αυτό συντομεύει τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική, ψηφιακή και ξεχωριστή οικογένεια μοντέλων της επόμενης γενιάς. Η MINI ακολουθεί με συνέπεια την πορεία προς μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

MINI Electric Family
MINI Electric Family MINI PRESSCLUB


Τα δύο πρώτα μέλη της νέας οικογένειας MINI θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023). Έτσι, με την ευκαιρία της 64ης επετείου της, η MINI κάνει δώρο στον εαυτό της ένα λαμπρό μέλλον.

TAGS MINI MINI ELECTRIC IAA MOBILITY 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ